neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 
/ Arhiva vijesti po godinama
 

2014.

 

24.12.2014.
Ovo je prvi put da su sesvečani imali priliku vidjeti i doživjeti božićne jaslice i događanja vezana uz njih uživo. Igrokaz su pripremile članice Nazaretske skupine "Kraljica obitelji" iz Marijine legije, a uz njih su sudjelovali i učenici te članovi  drugih udruga. Pomoć u pripremi pružila je Općina Podravske Sesvete.             
 21.12.2014. - Pripadnici raznih sportskih udruga iz Podravskih Sesveta te  drugih mjesta iz RH, a uz prisustvo predstavnika naše Općine tradicionalno su položili na dno
                       Pjeskare Šarje božićni bor
okićen najljepšim željama za lijepu našu.
                                                                                                                                                                

15.12.2014.
Božićnica za osobe starije od 65 godina

 
Obavještavaju se mještani Općine Podravske Sesvete koji su navršili 65 godina života, i kojima su mjesečna primanja niža od 1.500,00 kuna mjesečno, da si dođu u razdoblju od 15.12.2014.g. do 23.12.2014.g. u vremenu od 08,00 do 14,00 sati svakim radnim danom, u Maloj sali Općine Podravske Sesvete, Ivana Mažuranića 1, podići Potvrdu za jednokratnu pomoć u vrijednosti 100,00 kuna koju im dodjeljuje Općina Podravske Sesvete prigodom Božićnih blagdana.
  O
bavezno ponesite osobnu iskaznicu i zadnji odrezak od mirovine ili drugi dokaz o visini mirovine sa zaštitnim dodatkom – iz kojeg će se na nedvojbeni način moći utvrditi visina domaće i /ili inozemne mirovine. 

09.12.2014.
Udruga privatnih šumovlasnika Prek organizirala javnu tribinu  u 11 sati u maloj sali Općine Podravske Sesvete

Teme:
      1. Zaštićeni dijelovi prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji, Željka Kolar, dipl.ing., Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije,
     
2. Predstavljanje projekta „Unošenje zavičajnih vrsta drveća i voćkarica u šumski ekosustav privatnih šuma na području Koprivničko-križevačke županije“, mr.sc. Miljenko Županić iz Hrvatskog šumarskog instituta, Centra za privatne i urbane šume iz Varaždina.

05.12.2014.
Sveti Nikola podijelio darove
Velika sala Društvenog doma u Podravskim Sesvetama bila je danas ispunjena do posljednjeg mjesta. Nije ni čudo, jer stigao je sveti Nikola s darovima za djecu od navršene jedne godine pa do 4. razreda Osnovne škole. A prije podjele darova učenici PŠ Podravske Sesvete izveli su zanimljiv i vrlo dojmljiv kulturno zabavni  program. U pratnji svetog Nikole bio je i Krampus, njegov vjerni prijatelj, koji je sve pomno nadgledao. Podijeljeno je oko 130  darova, a pojedinačna vrijednost poklona je oko 100 kn. Novac je osigurala Općina Podravske Sesvete.

 

26.-28.11.2014.
Krajem jedanaestog mjeseca u sklopu Programa obilježavanja 50. obljetnice škole Kloštar Podravski (1964. – 2014.) i obilježavanja 184. godine školstva na području Općine Podravske Sesvete  pred prepunom velikom  salom  Društvenog doma voditeljica naše škole Renata Bratanović održala je vrlo uspješnu prezentaciju upoznavši sve prisutne s radom naše škole od njenog osnivanja 1830. pa sve do danas. Nakon toga su nas učenici zabavili pjesmom, plesom, recitacijama i igrokazima.
Kasnije u svojim razredima učenici naše škole su za svoje roditelje, učitelje i učenike drugih razreda imali vrlo zanimljiva i poučna predavanja i radionice

27.11.2014.
 
    Iz bogate piščeve radionice Željka Kovačića  izašla je  14. po redu knjiga naslova "Priča o Rome".
    Autor ove knjige nas je još jednom ugodno iznenadio. Izabrao je tematsko područje koje nismo u skoroj budućnosti očekivali. Opredijelio se za priče o Romima u njegovim i našim Podravskim  Sesvetama. Tako je po prvi put u našoj povijesti pred čitatelja podastro sadržaje koji su zamalo pali u zaborav. To su kraće priče, vrlo jednostavne po sadržaju i poruci čitatelju. U njima je oslikao mnoge romske ličnosti iz dalje prošlosti Podravskih Sesveta, malog poniženog čovjeka sa svim svojim manama i vrlinama. Pisac suosjeća s njima u njihovoj životnoj boli i nesreći, ne površno nego istinski duboko ljudski.
   Neobično je vješto ušao u bit romske duše, u dušu jednog vremena, u jedan život u isto vrijeme lijep, tužan i tragičan do krajnje granice ljudskog postojanja. Bez obzira na sve teškoće priče nisu lišene iskonskog humora, veselja i zezancije čak i u najtežim trenucima.
   Svi ponuđeni sadržaji pisani su sesvečkom ekavicom koja se na ovaj način brižno čuva, promiče i prenosi nadolazećim generacijama. Oni će nas nasmijati do suza ili u ponekim trenucima rastužiti toliko da na trenutak ostajemo  bez daha, pitajući se da li je to moguće ili je to samo neki ružan san.
  Tako ova knjiga ostaje dokument jednog vremena koje se ne smije zaboraviti ni zanemariti. Ne  učinimo li tako mogli bismo u budućnosti ponavljati  iste greške, izgubiti sami sebe, a posebno one druge, nama najdraže i najbliže bez obzira tko oni bili.

24.11.2014.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva javna natječaja iz vinske omotnice:
- Za mjeru restrukturiranje i konverzija vinograda
- Za mjeru investicija u vinarije i marketing vina
Javni natječaji otvoreni su do 19.12.2014 godine. Prihvatljivi prijavitelji: proizvođači upisani u Vinogradarski registar. Kako bi svi potencijalni prijavitelji bili na vrijeme informirani o detaljima natječaja LAG PODRAVINA u suradnji sa Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja PORA organizira predavanje na temu:
 „Restrukturiranje i konverzija vinograda“ i “Investicija u vinarije i marketing vina“.
Predavanje će se održati u Društvenom domu u Kloštru Podravskom u srijedu 26. studenoga 2014. godine s početkom u 18.00 sati.

 

07.10.2014.
Susret Dalmacije i Podravine
(Sesvećice i sesvečani gostovali u Makarskoj)
  "Proputovao sam dosta, vidio sam svijeta, ali takvu gostoljubivost koju sam doživio i osjetio tijekom boravka u Podravskim Sesvetama ni sa čime ne mogu usporediti. Skromni su to ljudi, koji danas baš i ne uživaju u nekom bogatstvu, ali spremni su i ono malo što imaju podijeliti s dobronamjernikom. Mi u Dalmaciji, malo smo razmaženi, više okrenuti stjecanju onog materijalnog, i moram to kazati, kao da smo izgubili nešto od „duše“ koju imaju naši podravski prijatelji...

 - iz govora domaćina susreta Srđana Kurtića iz Makarske.
           Više o tome riječju i slikom MakarskaPost ...

06.-10.10.2014.
- U parku na Trgu Vladimira Nazora pri kraju gradnja kućice kakvu su nekad gradili naši preci
- Hrvatske ceste Bj konačno riješile problem plavljenja parka na Trgu Vladimira Nazora

- počeli radovi na popravku asfaltne podloge glavne prometnice kroz Podravske Sesvete
- počeo popravak krovišta na velikoj sali  Društvenog doma u Podravskim Sesvetama, na PŠ Podravske Sesvete te na zgradi bivše lugarnice u Dravskoj ulici 80
- pri završetku radovi na sesvečkom pročistaču otpadnih voda - u tijeku postavljanje opreme           
 

23.09.2014.
  U hodniku zgrade Općine Podravske Sesvete otvorena je 2. samostalna Izložba mlade sesvečke likovne umjetnice Ive Petrovčić. Za sve one koji nemaju mogućnost osobno doći na izložbu vodimo vas slikom i tekstom kroz njen umjetničku život i stvaralaštvo                                                
30.09.2014.
Raspisan natječaj za tajnika LAG-a.                            Više o tome...

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE PODRAVSKE SESVETE 2014.godine

FOTO-IZLOŽBA
- Izložba Josipa Cugovčana  "Podravski narodni motivi"
- Svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu
- 3. Sesvečka biciklijada
- Likovna kolonija u TRC Karaula Mekiš
- Susret nogometne reprezentacije Općine Podravske Sesvete i NK "Zrinski" iz Martinca, NR Mađarska
- Nogometni susret: Veterani Općine Podravske Sesvete - Veterani Općine Pitomača
- Malonogometni susret ŽNK Podravske Sesvete - Ekipa budućih nogometnih trenerica RH

15.09.2014.
Velike količine oborina prošli tjedan prouzročile su ogromne štete na području Općine Podravske Sesvete...  Nabujala rijeka Drava i dalje raste. Ovo je najviši vodostaj još od davne 1972. godine.                                                        
09.09.2014.
Natječaj
namijenjen malim i srednjim poduzetnicima  te obrtnicima, a osnovni cilj projekta je educiranje zaposlenika u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu kroz formalno i neformalno obrazovanje. Minimalni iznos je 30.000 kuna, a rok za prijavu je 1. listopada 2014. godine.
                                                                                                                      Za više informacija posjetite sljedeći link: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/94 

25. - 28.08.2014.
Na nogometnom igralištu NK "Mladosti" u Kloštru Podravskom održana je 4. tradicionalna Otvorena zabavna škola nogometa. Sudjelovalo je oko 5o-ak djece iz Općine Podravske Sesvete.                                                                                                                                                                        

Tehnički pregled traktora, njihovih priključnih vozila te registracija
Podravske Sesvete: 24. i 25. rujna 2014. od 7,30 do 14,00 sati, parkiralište NK Drave, park Kladje
16.08.2014.
U PŠ Podravske Sesvete pri kraju su pripreme za početak nove 2014./15. školske godine

- Stigle su nove knjige za sve učenike 1.-8. razreda. Donacija Općine Podravske Sesvete vrijedna je oko 150.000,00 kn.
  U knjižari trgovačkog društva K.Ž.M. – PROM d.o.o. iz Novog Virja, roditelji učenika s područja Općine Podravske Sesvete mogu kupiti sav pribor za školu učenicima od
  I. do VIII. razreda
uz popust od 10%.
- U svim učionicama postavljena je nova informatička i audiovizuela oprema.
Donacija Općine Podravske Sesvete vrijedna je oko 50 000,00 kn. Uz to nabavljene
  su i ostale stvari potrebne za normalan rad škole.
- U tijeku su neophodni popravci, preuređenja i čiščenja
školskog prostora.

14.08.2014.
  LAG „PODRAVINA"
u suradnji sa Koprivničko-križevačkom županijom u sklopu projekta „Klik na domaće" započeo je izradu web-stranice istog naziva kojoj je cilj povezivanje lokalnih proizvođača s kupcima na području LAG-a „PODRAVINA".                                                                                            

06.08.2014.
Ženski nogometni klub Podravske Sesvete osvojio 2. mjesto u završnici sportskih igara mladih u Splitu u konkurenciji 11 ekipa...    

03.08.2014.
  Tradicionalni 4. Konjički maraton "Bilogorom i Podravinom uz rijeku Dravu", u čast Domovinske zahvalnosti, a na spomen svim poginulim hrvatskim braniteljima održava se od 03.-05.08.2014. Organizatori su: KK "Virovitica", KU "Graničar" iz Okrugljače i ŠKK "Podravske Sesvete". Polaganje vijenca bilo je  u Podravskim Sesvetama u ponedjeljak u 9,00 sati ispred spomenika u parku Kladje.                                                                                                                                  

20.07.2014.
   Uz prisustvo mnogobrojnih crkvenih vjerodostojnika, rodbine, prijatelja, vjernika, pripadnika društveno-političkog života KC-KŽ županije i Općine Podravske Sesvete,  Marijan Kovačić je imao svoj prvi javni nastup - svoju Prvu svetu misu. Izvođenje mise pratio je župni zbor s prekrasnim izvedbama svečanih crkvenih pjesama. Na kraju mise velečasni Marijan je svima podario božji blagoslov, a kasnije su se svi prisutni mogli okrijepiti u parku u centru..

17.-19.07.2014.
U sklopu priprema za Mladu misu(20.07.2014. početak oko 10,30 sati) našeg sesvečkog mladomisnika Marijana Kovačića svake večeri u našoj crkvi se moli krunica i održava sveta misa na kojoj će biti gost naš mještanin,  svečenik Milan Lončarić te gosti iz Bjelovara, Đurđevca, Ferdinandovca i drugih mjesta.                                                                                                                                                                                              

10.07.2014.
Održan okrugli stol: "1. godina provedbe IPARD programa, Mjere 202 kroz LEADER pristup u LAG-u "PODRAVINA"             
06.07.2014.
Održan kvalifikacijski međužupanijski ženski malonogometni turnir za odlazak na Sportske igre mladih u Split.         

06.07.2014. (Jedna vijest iz naše susjedne Općine i Župe Kloštar Podravski)
Fra Marin Matančić pred velikim brojem vjernika odslužio je svoju Prvu svetu misu. Zaređen je u Varaždinu zajedno s našim budućim mladomisnikom Marijanom Kovačićem koji će svoju Mladu misu služiti u Podravskim Sesvetama 20. srpnja 2014. godine.                                       

04.07.2014.
OBAVIJEST  RODITELJIMA učenika Područne škole Podravske Sesvete
Općina Podravske Sesvete će kupiti sve potrebne nove knjige za sve učenike 1. - 8. razreda za školsku godinu 2014./2015. tako da roditelji ne moraju sami kupovati knjige.

22.06.2014.
Održan je 3. Vatrogasni kup, takmičenje operativnih vatrogasaca. Sudjelovalo je 7 vatrogasnih ekipa te JVP Đurđevac koji je pružio pomoć u organizaciji.                                                                                                                                                                              
22.06.2014.
Na pjeskari Šarje pod pokroviteljstvom ŠRD Kečiga iz Podravskih Sesveta održan tradicionalni susret sportskih ribolovaca te natjecanje u lovu ribe plovkom                                                                                                                                                                                               
19.06.2014. Tijelovo u Podravskim Sesvetama   
- Pogledajte film i fotografije...
28.05.2014.
Učenici PŠ Podravske Sesvete svečano su proslavili Dan svoje škole.

  U Velikoj sali Društvenog doma izveli su priredbu za svoje roditelje, za svoje učitelje, prijatelje i sve prisutne. Bilo je tu pjesme, plesa, igrokaza, ritmike, recitacija, tamburaša i školskih zborova, a najbolje je bilo na kraju kada su ravnatelj škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan i voditeljica PŠ Podravske Sesvete Renata Bratanović Palaić podijelili nagrade učenicima koji su postigli posebne rezultate na različitm natjecanjima.

22.05.2014.
Općinsko društvo Crvenog križa Općine Podravske Sesvete danas je otpremilo prvu pošiljku humanitarne pomoći osobama nastradalim u katastrofalnim poplavama u Slavoniji. Hvala svima na prilozima!
19.05.2014.

Općinsko društvo Crvenog križa Općine Podravske Sesvete obavještava sve mještane da svoje donacije u vidu materijalnih dobara, a za poplavom stradala područja Slavonije, mogu dostaviti u Općinu Podravske Sesvete od 8,00-14,00 sati do 23.05.2014. godine.                                                                                             

10.05.2014.
U Sračincu održan festival Zlatne harfe za Varaždinsku biskupiju . Sudjelovao je i dječji zbor "Isusovi prijatelji" iz Podravskih Sesveta...          

01.05.2014.
Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom pogodilo je danas područje Općine Podravske Sesvete. Najviše su stradali povrtnjaci i voćnjaci. Štete se još zbrajaju...                                                                                                                     

 
26.04.2014.
U maloj sali Općine Podravske Sesvete održana je 2. radionica izrade pisanica na tradicionalni način...                                 
 
Tehnički pregled traktora, njihovih priključnih vozila te registracija
Podravske Sesvete: 24; 25; 28; 29; 30. travnja 2014. od 7,00 do 14,00 sati, parkiralište NK Drave, park Kladje

02.04.2014.
  Počela iskapanja i arheološka istraživanja djelatnika Muzeja grada Koprivnice na području Ruškove Grede, najsjevernijeg dijela Općine Podravske Sesvete.
  Muzej planira otvoriti oko 200 m2 i istražiti ostatke jednog kasnosrednjovjekovnog sela. Istraživanja će trajati oko dva tjedna. Sličan lokalitet istražen je prošle godine na položaju Zgruti u Mekišu, a ove godine u istoj površini namjera je istražiti i treće srednjovjekovno naselje u okolici Podravskih Sesveta, odnosno lokalitet Crlenika kod Mekiša. Riječ je o istraživanjima kojima se prikupljaju podaci o rasporedu podravskih kasnosrednjovjekovnih sela, izgledu njihovih stambenih objekata i pomoćnih zgrada te podaci potrebni za razumijevanju svakodnevice ljudi u predosmanlijskom razdoblju. Radovi su  financirani sredstvima Općine Podravske Sesvete.

OBAVIJEST
  Udruga privatnih šumovlasnika Prek organizira predavanje u maloj sali u Podravskim Sesvetama, 4. 04. 2014. s početkom u 12,00 h. Predavač će biti mr.sp. Marko Šašek, dipl. ing. šumarstva koji radi u UŠP Koprivnica na radnom mjestu stručni suradnik za šume šumoposjednika.
  Tema predavanja je: Unapređenje stanja u privatnim šumama.
Prije samog predavanja posjetitelje će ukratko upoznati s našom udrugom tajnik Željko Fel: kada i zbog čega je osnovana, koji su planovi udruge te će ukratko biti rečeno o izvršenim radovima u šumama šumoposjednika na području naše općine.                               Predsjednik Udruge privatnih šumovlasnika Prek,  dr. sc. Vlado Halusek
08.03.2014.
Održana redovna Godišnja skupština DVD-a Podravske Sesvete...             
18.02.2014.
 Nastavljaju se arheološka istraživanja u Podravskim Sesvetama...            

04.03.2014.
   U utorak je u našoj školi održana prigodna manifestacija povodom "fašenjka". Tom prilikom učenici su se dobro zabavili i počastili krafnama i bombonima.

27.02.2014.
Još jedan veliki uspjeh naših učenika

-  Na Županijskom natjecanju iz fizike održanom u OŠ Kloštar Podravski, učenica osmog razreda naše škole Marta Rep osvojila je treće mjesto sa 39 bodova te joj se time otvara mogućnost za eventualno sudjelovanje na državnom natjecanju. Čestitamo!!!
- Rukometašice naše škole na međuopćinskom turniru u Goli osvojile su prvo mjesto. Želimo im uspjeh i u daljem natjecanju!

13.02.2014. - Vijesti iz školstva

- Područnu školu Podravske Sesvete danas je posjetio načelnik naše Općine Ivan Derežić. Razlog posjeta bila je vrijedna donacija 15 prijenosnih računala marke  DELL (ekran 17", trogodišnja garancija, svi programi potrebni za rad učenika, bežićno povezivanje na školski internet, torbe za čuvanje i nošenje) koju su u ime škole   službeno primili ravnatelj Mirko Šandrovčan i voditeljica PŠ Podravske Sesvete Renata Bratanović. Tom prilikom su obišli i razgledali  i ostale dijelove škole te razmotrili potrebe i problematiku vezanu uz uzpješan rad.  Načelnik Derežić je naglasio da će Općina Podravske Sesvete i nadalje , u okviru svojih mogućnosti, pomagati PŠ   Podravske Sesvete u njenom što boljem i uspješnijem radu s učenicima. Na kraju najzadovoljniji su bili učenici jer su ovim darom dobili najopremljeniju informatičku   učionicu u našoj Županiji.
- Tijekom ovog susreta istaknuto je da će za iduću školsku godinu 2014./15. svi učenici naše škole dobiti sve udžbenike besplatno, za što je Općina Podravske Sesvete osigurala novac.
- Također se razmatra i uvođenje besplatne prehrane u školskoj kuhinji za sve učenike,  ali to će ovisiti o mjerama Hrvatske Vlade i MZOS-a koji planiraju novu mrežu škola te drugačiji rad pojedinih dijelova školstva.
- Svi učenici koji pohađaju srednju školu imaju i nadalje  potpuno besplatan prijevoz do škole.

25.12.2013. - 05.01.2014.
Za Božićne i Novogodišnje blagdane
mještanima Podravskih Sesveta osim mira i Božjeg blagoslova, HFD Sesvećice i Zlatni sesvečki tamburaši tradicionalno su poklonili tamburaški Božićni koncert, a HFD Sesvećice sa svojim gostima, kulturno umjetničkim društvima iz Bogdanovaca, Retkovca, Graberja i Kalinovca izvodili su poznate božićne pućke pjesme. Župna crkva Svih svetih u Podravskim Sesvetama  bila je  ispunjena do posljednjeg mjesta. Nakon koncerta u crkvi održano je druženje u Velikoj sali društvenog doma.                                                                                              
                                                                                                                                                                                  

31. prosinca 2013. 
Neslužbeni podaci Župe Svih svetih Podravske Sesvete
Rođeni Vjenčani Umrli
16 (10M+6Ž) 1 2(13M+9Ž)

______________________________________________________________________________________________________________________________________
 

/ Arhiva vijesti po godinama  

2006.

2007.

2008.

2009.

 2010. 2011. 2012. 2013.  2014. 2015. 2016. 2017. 2018.
   
Podravske Sesvete:   Položaj        Povijest        Priroda Draganci Mekiš Our emigrants  (Naši iseljenici)
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama Obrazovanje Župa Kiparski Eko-vrt
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća Ferdo Rusan DVD Udruge i društva
Feljtoni - istraživački radovi sa sesvečkom tematikom Korisni linkovi  Kratkopisi Sesvečki umjetnici
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017. Gospodarstvo Sport Sesvečko muzičko blago
Besplatne knjige podravskih autora Autori i kontakt PS WiFi Glazbena baština kajkavskoga kraja

_______________________________________________________

Neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama!

Computer design and copyright ©1998.-2018.
 

 

Ima u nama neko nestvarno mjesto, neki krajolici vjetra i pijeska, neki mirisi i okusi -  čovjeku prva, posljednja i jedina ljubav - zavičaj.
Ima u svakom od nas jedan unutarnji zemljocrt, putovi odlaska i putovi  povratka. 
A svi oni vode u Podravske Sesvete.