neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

   ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT   DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

_________________________________
 


      Iz povijesti Wi-Fi-a u Podr. Sesvetama

 
  "Djelatnost udruge je obilježilo i održavanje zimskog tečaja "Informatičkog opismenjavanja" koji je pohađalo oko 90 mještana. Sudeći prema kasnijem interesu mještani su bili zadovoljni naučenim sadržajem, tako da će se oni nastaviti i dalje, o čemu će svi zainteresirani biti na vrijeme obaviješteni."

_________________________________

AP - Access Point

   U slučaju da vam je udaljenost antene do PC prevelika, čime nastaju nenadoknadivi  gubici signala u kabelu preporuča se upotreba Access Point (AP) uređaja u Client modu. Tada AP spajate što bliže anteni, a od AP do PC ide obični UTP LAN mrežni kabel (pa i do stotinjak metara jeftinog UTP kabla, bez bojazni od slabljenja signala). Brzine su ekvivalentne bežičnim mrežnim karticama sa iste lokacije (400 kB/s od WAN, 800 kB/s od LAN klijenata). Bez dodatnog routera uređaj prima samo jednog klijenta na LAN port, ne prima WAN klijente. Osim u Client modu navedeni uređaj može raditi i kao:

- AP mode - uređaj radi kao pristupna točka
- Brigde mode -
uređaj radi kao most između dviju mreža. Predviđen je za spajanje dviju fizički odvojenih LAN mreža.
- Repeater mode - uređaj radi kao pristupna točka, s time da ponavlja signal druge pristupne točke.
 

Open project Croatia
Hotspot Croatia - Podravske Sesvete Wi-Fi
 

   "Uvažavajući trendove sve većeg broja modernih putnika koji kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju destinacija koriste internetsku komunikaciju, Ministarstvo turizma je  objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama. Program se zove “Hotspot Croatia” te označava besplatni pristup Internetu."

Najnovije vijesti 2016: (riješeno 2017. - dolje na slici u parku na Trgu bana Jelačića)
- radimo na tome da uz pomoć EU fondova općina Podravske Sesvete dobije pristupne točke sa besplatnim brzim internetom za sve

 

Iz povijesti bežičnog interneta u Podravskim Sesvetama

   Dosadašnja Udruga korisnika bežičnih sustava Podravske Sesvete Wireless osnovana je 5.travnja 2004. godine od strane nekoliko računalnih zanesenjaka i ljubitelja tehnike.
   Udruga ima svojstva pravne osobe kao neprofitna udruga građana, koja promiče informatiku, bežične i ethernet mrežne tehnologije, način iskorištavanja novih tehnologija, timski rad te tehničku kulturu. Prvenstveni zadatak PS Wireless je računalno povezivanje stanovnika Općine Podravske Sesvete, čemu Općina Podravske Sesvete daje punu moralnu i materijalnu potporu kao najveći sponzor. Ako se kasnije pokaže potreba i bude mogućnosti spojit ćemo se i s drugim WiFi mrežama u RH.
   Mreža radi na javnoj frekvenciji 2,4 Ghz i za njeno korištenje se ne plaća nikakva naknada uz poštivanje svih zakonskih propisa vezanih uz njeno korištenje
(Narodne novine br. 75 od 21.07.1997.- Odluka o vrstama radijskih postaja za koje se ne izdaje dozvola, Zakon o telekomunikacija (Narodne novine br.: 122, 30. 7. 2003.) Za korištenje usluga Mreže plača se članarina koja se troši isključivo za nabavu nove opreme, održavanje i popravak stare, plaćanje električne energije te korištenje usluga ISP providera.
  
Članom Udruge može postati svaka punoljetna osoba, koja je zainteresirana za rad u Udruzi, te koja prihvaća odredbe Statuta i Pravilnika o radu PS Wireless.
   Maloljetne osobe koje su zainteresirane za rad u Udruzi ostvaruju svoje pravo članstva uz pismenu suglasnost roditelja ili skrbnika i imaju status nominalnog člana (mogu sudjelovati u radu tijela Udruge, ali bez prava odlučivanja).
  
Putem PS Wireles bežične mreže članovi mogu razmjenjivati podatke, komunicirati na različite načine, učiti jedni od drugih iako se ne nalaze fizički na istoj lokaciji, pokretati servise koji se njima sviđaju, prenositi glas i slike, igrati igre, razmjenjivati poruke i još puno toga. Mreža već sadrži mnoge servise kao što su Chat, game serveri, internet veza... 
 
 Ove 2016. godine prošlo je 12 godina od osnutka Udruge korisnika bežičnih sustava Podravske Sesvete Wireless, poznatije pod nadimkom "Mreža". Od svega nekoliko članova , sada već davne 2004. godine, došli smo do brojke od 150, a ona svakim danom postaje sve veća. Ova godina je bila burna u pogledu aktivnosti udruge. Postavljene su nove jače antene na zgradi Općine, postavljena je nova oprema na objekte Društvenog doma Mekiš i Sportsko-rekreativnog centra Karaula. nabavljena je sofisticiranija mrežna oprema i, što je najvažnije, članovi udruge su stekli neprocjenjivo znanje i iskustvo u radu s ovom opremom. Obavljeni su bitni radovi na infrastrukturi bežične mreže što je rezultiralo povećanim interesom mještana za spajanje na mrežu. Broj korisnika će rasti i u idućoj godini zbog stalnog rasta potrebe i mladih i starijih da međusobno komuniciraju, razmjenjuju multimedijalne sadržaje, uče jedni od drugih, a sve iz svog doma u bilo koje doba dana.
Udruga do sada nije organizirala neka veća okupljanja članova i gostiju, što je pretpostavljamo, "krivnja" samog načina druženja članova na Mreži. Moderna informatička tehnologija je omogućila da se članovi vide, čuju, igraju i dopisuju preko ovakvih mreža. No, pokušat ćemo da druženje ostvarimo i na klasičan način putem seminara, natjecanja i posjeta stručnim skupovima. U svakom slučaju obećavamo mnogo novih korisnih sadržaja, zabave i edukacije svim svojim dosadašnjim i budućim članovima koje pozivamo da nam se pridruže u našem radu.
 
Cijelo područje Općine Podravske Sesvete pokriveno je jačim ili slabijim signalom Mreže.

Computer design and copyright ©1998.-2018.