neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

____________

Podravske Sesvete osnovano je davne 1926. godine, iako je Statut društva od strane velikog župana Osječke oblasti

  ovjeren tek 1927. Iz dokumentacije je vidljivo da su članovi društva 1926. godine bili: Habijanić Franjo, Blažeković Karlo, Šantić Fabijan, Šokec Ivan i mnogi drugi. Pravila društva, današnji Statut, pisao je rukom tadašnji bilježnik Kovačić. Društvo je dugo godina imala limenu glazbi i vlastite instrumente. Danas su od toga ostala samo lijepa sjećanja na neka sretnija vremena.

  Društvo je u svom radu prošlo kroz burno razdoblje II.svjetskog rata, poslijeratne izgradnje kao i Domovinski rat. danas društvo broji 50-tak članova od čega je polovica spremna izaći na požar u slučaju potrebe. Od vozila društvo posjeduje dvije autocisterne kapaciteta 2500 i 4500 litara, te nešto ostale najnužnije opreme, ali ni u kom slučaju dovoljno.. Ugrađena je nova sirena i uveden novi način uzbunjivanja putem broja 93. Zahvaljujući DVD-u Čavle dobiven je i kombi za hitne intervencije i prijevoz vatrogasaca.
  U Mekišu također postoji DVD koji zajedno s DVD-om Podravske Sesvete od 2005. godine čini Vatrogasnu zajednicu Općine Podravske Sesvete.

 

  Dobrovoljno vatrogasno društvo Podravske Sesvete i Vatrogasna zajednica općine Podravske Sesvete održale su u subotu 5. ožujka 2016. godine svoje redovne izvještajne skupštine društva i zajednice, na kojima su pored predstavnika općine Podravske Sesvete, Vatrogasne zajednice županije i Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac prisustvovali mnogobrojni predstavnici iz prijateljskih društava i zajednica, na koju su pozvani predstavnici Vatroprometa i Primarisa kao i mnogi istaknuti pojedinci, te  predstavnici udruga s područja općine Podravske Sesvete. Prihvaćeni su svi izneseni  izvještaji i planovi za 2016. i 2017 godinu. Velikim zalaganjem i požrtvovnošću predsjednika Vatrogasne zajednice Cugovčan Petra, zapovjednika zajednice Vlašić Krunoslava i predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drvenkar Damira, postignut je veliki napredak u razvoju vatrogastva na području Općine. Skupštine su pohvalile suradnju i podršku Općine i načelnika općine Podravske Sesvete. Zahvaljujemo se svim pojedincima, poduzećima  i udrugama koji su na bilo koji način doprinijeli  svim našim rezultatima. Jako dobra suradnja je sa Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, Javnom vatrogasnom postrojbom Đurđevac, Područnom  školom Podravske Sesvete, tvrtkom Dergez i Mlin Podravske Sesvete. Donesena je Odluka o bratimljenju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podravske Sesvete i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čavle sa kojim imamo 10 godišnju suradnju.  Na ovogodišnjoj skupštini društva i zajednice prisustvovalo je 26 prijateljskih društava i zajednica, zahvaljujemo im se na podršci.
  5. Vatrogasni kup Podravske Sesvete održat će se 5. lipnja 2016. godine. Kako ove godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Podravske Sesvete obilježava 90 godina rada, odlučeno je da će se proslava održati 31. srpnja ove godine. Ovom prilikom pozivamo učenike Područne škole Podravske Sesvete da se još više  uključe u rad društva i na taj naći doprinesu još većoj aktivnosti društva. Moram pohvaliti i zalaganje svih ostalih članova društva jer su veoma zaslužni za sve ovako dobro postignute rezultate društva, rekao nam je Predsjednik Vatrogasne zajednice općine Podravske Sesvete i tajnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podravske Sesvete Petar Cugovčan.

 

______________________________________________________________________________________________________