neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

Podravske Sesvete - akvarel Zvjezdane Podvezanec

                    
                   Zemljopisni položaj   
                 Povijest
                Priroda

  

 

 
 

Video o Podravskim Sesvetama iz
1988. godine

__________________________________


Izbori 1991. godine

___________________________________________


Sesvečani na TV Zagreb 1988. godine

__________________________________


Susret obitelji Zvonar 1990. godine

__________________________________


 

 

  

 

  Kad putnik namjernik putuje podravskom magistralom ne može a da ne zamijeti putokaze koji ga usmjeravaju u Podravske Sesvete, općinsko središte i župu, udaljeno pet kilometara od magistrale prema sjeveroistoku, prema rijeci Dravi i državnoj granici. 
  Podravske Sesvete
su živopisno pitomo podravsko mjesto na krajnjem istoku Koprivničko-križevačke županije okruženo sa zapada Podravskim Pescima, sjevera ostacima čuvene Carske hrastove šume, na istoku rijekom Dravom, a na jugu kanalom Kopanjek. 
  
Mjesto je poznato po nalazištima zemnog plina i kondenzata, lijepim ženama i vrijednim  stvaraocima.

S Podravskim Sesvetama cjelinu čine naselja Draganci i Mekiš. Zajedno nas ima oko 600 domaćinstava s približno 2000 stanovnika. U blizini nema većih industrijskih središta pa  je osnovna djelatnost stanovništva poljoprivreda i obrt. Općina Podravske Sesvete graniči s četiri jedinice lokalne samouprave i to općinama Kalinovac, Ferdinandovac, Pitomača i Kloštar Podravski. Istočna granica Općine je ujedno i državna granica prema Republici Mađarskoj. Bilo kojim smjerom dolazili u Podravske Sesvete imate osjećaj da prolazite kroz gotovo rajske pejzaže, koji Vas vraćaju u dane djetinjstva ilipodsjećaju na prekrasne krajolike na staklima sesvečkih umjetnika. Dolaskom pak u samo središte Sesveta čovjek postaje okružen parkovima, alejama lipa, gnijezdima roda i mnogobrojnim dječjim igralištima s noćnom rasvjetom.

Današnji izgled Podravskih Sesveta upućuje na to da je naselje izgrađivano širenjem iz centra uz različite prometne pravce, odnosno stvaranjem nekoliko stambeno-gospodarskih sklopova od više stambenih jedinica neznatno udaljenih od središnjeg naselja. Takvo naizmjenično nizanje urbane strukture sastavljene od seoskih domaćinstava s tipologijom gradske stambene građevine uz regulacijsku liniju i gospodarskim sklopom u unutrašnjosti parcele, i otvorenih zelenih površina daje naselju osebujan šarm. Neizgrađeni prostori uz javne sadržaje kao što su crkva, škola i nogometno igralište uređeni su kao parkovne površine ili su uz njih zasađeni drvoredi.
_______________________________________________________________________________________________________