neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

Područna (osnovna) škola
_____________________________________
Monografija školstva
   
na području Podravskih Sesveta

___________________________________________
    Predškolski odgoj (Mala škola)

  Djeca s područja općine Podravske Sesvete, njih oko 40, polaze "Malu školu" u dvije grupe. Novčana sredstva za rad osigurava općina Podravske Sesvete.  Djeca u "Maloj školi" prvi put postaju "veliki", samostalni, upoznaju svijet igre i priče te stječu  samopouzdanje i prijatelje.
 Trenutno se aktivnosti grupa predškolskog odgoja odvijaju u neadekvatnom prostoru PŠ Podravske Sesvete. U planu je izgradnja dječjeg vrtića i igraonice u čije bi se prostorije tada preselio i predškolski odgoj.


 

 


_________________________________

   Arhiva VIJESTI   iz naše škole po godinama:

2000. - 2011.

_____________________________________

  Največi uspjesi
_____________________________________

  Kulturna djelatnost
 
 
 Područna (osnovna) škola Podravske Sesvete - povijesni osvrt
 

  Podravske Sesvete su dobile narodnu školu 21. prosinca 1830. godine odlukom Carske vlade u Beču (Cuvaj, Povijest školstva I. str.663) Prvi učitelji bili su oficiri tadašnje krajine. U Podravskim Sesvetama svojevremeno je bilo 5 zgrada. Najstarija iz 1830; donja škola izgrađena 1850., kasnije škola u Mekišu, gornja škola blizu crkve izgrađena između I. i II. svjetskog rata, Zadružni dom preuređen 1955. za školu, zatim ponovo preuređen 1982. U toj školi se i danas izvodi nastava od I.-VIII. razreda.

Bile su stare klupe i stolice, ali smo više naučili jer nam je škola
 nešto značila.

Nekad smo imali krila i letjeli, a sada?!

Učiteljica Darinka Lacković, učitelj Sobota i njihovi učenici.

I nekad smo plesali i voljeli jedni druge, možda više nego danas.

  Osim iz Podravskih Sesveta školu pohađaju učenici iz Brodića, Mekiša i Draganaca. Ukupno oko 150 učenika. Nastava se odvija u dvije smjene. U prvu smjenu od 7,30 sati idu učenici V.-VIII. razreda, a u drugu od 13,00 sati učenici I.-IV. Sama školska zgrada je u relativno lošem stanju, ali nakon što je uvedeno centralno grijanje, promijenjeni prozori i vrata te okrečene sve prostorije i hodnici stvari idu na bolje...
  Opremljenost učionica je dosta dobra, ali nedostaju knjige za učeničku knjižnicu. Škola je poznata po vrijednim učiteljima te posebno nadarenim učenicima koji su postigli zapažene rezultate na raznim natjecanjima iz matematike, fizike, športa, šaha, likovne i glazbene kulture te literarnog stvaralaštva.
  Zahvaljujući našoj Općini učenici povremeno dobivaju besplatno sve udžbenike. U sklopu škole je i kuhinja s blagovaonicom gdje se učenici mogu svakodnevno okrijepiti toplim obrokom. Prehrana je za sve učenike povremeno potpuno besplatna, ovisno o stanju općinske blagajne.  
  Osim osnovnog odgoja i obrazovanja velika se pažnja posvećuje individualnim sposobnostima učenika.
Njeguju se tradicionalne vrijednosti uz običaje Uskrsa, Božića, Nove godine, sv. Nikole, Lucije i poklada te starih športova.Škola nastavlja tradiciju pisanja uskršnjih pisanica svojih baka, njegovanje i promicanje starih pastirskih igara i športova te folklor.

Computer design and copyright ©1998.-2018.