neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 
/ Arhiva vijesti po godinama
 
   

2012.

 
31. prosinca 2012. 
Neslužbeni podaci Župe Svih svetih Podravske Sesvete
Rođeni Vjenčani Umrli
24 8 21

28. 12.2012.
U Župnoj crkvi Svih Svetih u Podravskim Sesvetama
u petak navečer održana je pjevana sveta misa. Kao gosti sudjelovali su članovi Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva Bosiljak iz Čučerja pod vodstvom njegovog predsjednika Antuna Korduna. Domaćini su im bili Kruno Kefelja , svećenik sesvečki i Josip Cugovčan koji je vodio i zajedno nastupao sa HFD Sesvećicama. Poslije svete mise navedeni sastavi nastupili su i u velikoj sali Društvenog doma. Pogledajte ovaj prekrasni nastup i Svetu misu:

25.12.2012.
Sesvečka božićna muzička čarolija. Misu je vodio župnik sesvečki Krunoslav Kefelja, a nastupili su Zlatni sesvečki tamburaši uz crkveni zbor koji je vodila
čs. Karmen

19.12.2012.
Pred prepunom velikom salom  Društvenog doma učenici PŠ Podravske Sesvete izveli su Božićnu priredbu.

13.12.2012.
Božićna likovna radionica
Mame naših učenika, zajedno s voditeljicom, učiteljicom Martinom Fuk koja se u slobodno vrijeme bavi slikarstvom, danas su u prostorijama naše škole, izrađivale božićni nakit, a sav prihod od prodaje ići će u dobrotvorne svrhe.

07.12.2012.
U Velikoj sali društvenog doma Podravske Sesvete sveti Nikola u nazoćnosti Krampusa podijelio je darove djeci od jedne godine starosti pa do 4. razreda osnovne škole. Prije toga učenici škole su izveli prekrasan program posvećen svetom Nikoli i nadolazećim Božićnim i novogodišnjim praznicima. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Novac za darove je osigurala Općina Podravske Sesvete.

07.12.2012.
Božićni poklon bon  
        
      Obavještavamo mještane Općine Podravske Sesvete koji su navršili i koji će zaključno sa 31.12.2012. godine navršiti 65 godina života, te ako su korisnici prihoda nižeg od 1.500,00 kuna mjesečno, da će im Općina Podravske Sesvete dodijeliti Božićni poklon bon u vrijednosti 100,00 kuna.
Podjela bonova dijeliti će se od 17. prosinca 2012.g. do 28. prosinca 2012.g. svakim radnim danom od 08,00 do 14,00 sati u Uredu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Podravske Sesvete, Ivana Mažuranića 1/I.
Prilikom preuzimanja bona korisnici će potpisati izjavu da nemaju prihoda ili im je ukupan prihod u 2012.g. manji od 1.500,00 kuna mjesečno, uz predočenje;
1. osobne iskaznice i,
2. zadnji odrezak od mirovine ili drugi dokaz o visini mirovine sa zaštitnim dodatkom – iz kojeg će se na nedvojbeni način moći utvrditi visina domaće i /ili inozemne mirovine. 

15.11.2012.
Učenici 7. i 8. razreda PŠ Podravske Sesvete, Marta Rep i Krunoslav Matočec sa svojim prof. fizike mr. sc. Vladom Halusekom nastupili su na HTV-u u emisiji Školski sat.

19.10.2012.
Objavljen Natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Općine Podravske Sesvete.

14.10.2012
U organizaciji ŽNK Podravske Sesvete održan je ženski malonogometni turnir
na kojem su sudjelovale ekipe iz Drnja, Novog Virja, Podravskih Sesveta i Ždale. Prva je na Turniru bila ekipa Novog Virja. Najboljom igračicom proglašena je Martina Bažulić a najboljom vratarkom Valentina Čoklo.                                                                                     

07.10.2012; Nedjelja
"Marija čiselska" veliki sesvečki svetek, proštenje i procesija
Blažena Djevica Marija od Krunice (Ružarija) -
 Sveta misa i procesija održat će se u nedjelju u 11,00 sati.
30.09.2012; Nedjelja
Povodom obilježavanja Dana Općine Podravske Sesvete  na nogometnom igralištu u Podravskim Sesvetama održat će se nogometni turnir ekipa uzrasta U-12 na kojem sudjeluju: GNK DINAMO Zagreb, NK SLAVEN BELUPO Koprivnica, NK VIROVITICA Virovitica i NK DRAVA Podravske Sesvete.
Turnir počinje u 10.00 sati.
                                                                     Raspored utakmica:
10.00 sati NK SLAVEN BELUPO - NK VIROVITICA                11.30 sati NK DRAVA - GNK DINAMO
utakmica za 3. mjesto u 13.30 sati                                        utakmica za 1. mjesto u 15.00 sati
03.09.2012.
Tehnički pregled traktora
Dana 25.09. i 26.09.2012. u vremenu od 7,30-14,00 sati,  u Ulici Ivana Gundulića 24 (ispred igrališta NK Drave).
29.08.2012.
Ministartsvo financija RH objavilo je Listu poreznih dužnika
Detalje možete pogledati na njihovim stranicama  http://duznici.porezna-uprava.hr/Na Listi se nalazi i 105 dužnika s područja Općine Podravske Sesvete koji ukupno duguju oko 10 milijuna kuna po raznim osnovama.

20.08. - 24.08.2012.
Na igralištu NK „Pitomača“ u Pitomači u vremenu od 8,00 – 12,00 sati održava se projekt u organizaciji Ccpa Hrvatska pod nazivom "Otvorena zabavna škola nogometa" koji sufinanciraju Općine Podravske Sesvete, Pitomača i  Kloštar podravski. Projektom je obuhvaćeno oko 200 djece u dobi od 6 - 12 godina.
Cilj je razvoj prijateljstva, tolerancije, nenasilja, uvažavanja različitosti, promoviranja volonterstva te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece.
Projekt nije natjecateljskog karaktera već se nastoji kroz druženje i igru potaknuti djecu na bavljenje sportskim aktivnostima.
U Akciju su uključeni i policijski službenici kao predavači djeci i roditeljima koji će predstaviti policijsku profesiju kao važan čimbenik  suradnje s građanima u cilju povećanja opće razine sigurnosti u društvu, jačanja povjerenja građana, a posebno djece u policiju te doprinijeti smanjenju vršnjačkog nasilja i prevencije ovisnosti. Također biti će izložena i policijska vozila i oprema koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu te će djeca biti upoznata s prometnim propisima .

05.08.2012.
U čast Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana branitelja te podrške hrvatskim generalima u Hagu održava se Konjički maraton. Sudionici maratona te predstavnci Općine Podravske Sesvete uz prisustvo mnogobrojnih mještana zapalili su svijeće i položili vijence na spomenik palim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

23.07.2012.
HFD „SESVEĆICE“ U LATVIJI
       
Nakon dugog i zamornog puta članovi HFD „Sesvećice“, proputovavši kroz osam zemalja, vratili su se s gostovanja u dalekoj Latviji. Na poziv gradonačelnika grada Aizkraukle, g. Leonsa Lidumsa, uveličali su svojim nastupima proslavu Dana grada.  Nastupe na centralnom gradskom trgu i na gradskom stadionu uz sudjelovanje tristotinjak folkloraša iz grada i okolice, nisu mogli omesti niti velika vrućina niti kiša koja se spustila u samoj završnici dva i po sata dugog programa. Načelnik općine Podravske Sesvete i delegacija društva i KKŽ primljeni su kod gradonačelnika Lidumsa, te je izražena obostrana želja za nastavkom suradnje ne samo na kulturnom nego i gospodarskom i političkom planu. Vrata suradnji otvorio je g. Josip Cugovčan, koji je zahvaljujući Koprivničko-križevačkoj županiji, uoči blagdana Uskrsa imao samostalnu izložbu slika i uskršnjih pisanica u Etnografskom muzeju grada Aizkraukle. Kontakti su uspostavljeni i u mjestu Plavinas gdje su Sesvećice imale također vrlo uspješan nastup. Latvijce su iznenadili izvođenjem jedne njihove narodne pjesme, što je izazvalo buru oduševljenja prisutne publike. Sesvečani su imali zadovoljstvo da pjevaju na krštenju Dijane, kćeri našeg domaćina Ivice Jendroka koji živi u Latviji i kojemu i ovim putem zahvaljujemo na angažmanu (kao i njegovoj obitelji) da se osjećamo kao doma. Osim kulturne promocije, tradicije i folklora Općine Podravske Sesvete, ova mala ekspedicija bogatija je i za niz kontakata s brojnim Latvijcima koji su iskazali mnogo pažnje i simpatija prema Hrvatima. Ovo je nakon mnoštva gostovanja i nastupa diljem Lijepe naše, ali i u inozemstvu, svakako kruna gostovanja.

U nedjelju 22.07.2012. na igralištu NK Drave održan je tradicionalni malonogometni turnir muških i ženskih ekipa "sesvečkih vulic".
Sudjelovalo je 10 ekipa.  Evo poretka ekipa:
                                                                 Ženske:                                                                                                  Muški
                                                                 1. Stara cirkva (JJ Strosmajera)                                                                 1. Stara cirkva (JJ Strosmajera)
                                                                 2. Centar                                                                                                 2. Mekiš
                                                                 3. Prva lumera (Tomićeva)                                                                        3. Koci ( Braće Radića)
20.05.2012.
Na mostu preko kanala  ROG-Strug, preko kojeg vodi cesta za Ferdinandovac, stavljena je nova ograda, a za podnicu je stavljena metalna podloga debljine oko 5mm čime je prelazak preko mosta postao puno sigurniji.

06.05.2012.
U nedjelju 06. svibnja 2012. godine održan je I. vatrogasni kup – Natjecanje operativnih vatrogasaca iz Podravine, u Podravskim Sesvetama.
    I. vatrogasni kup je otvorio županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uz prisustvo načelnika Općine Podravske Sesvete Ivana Derežića, zapovjednika VZO Podravske Sesvete Krunoslava Vlašića   i predsjednika VZO Podravske Sesvete Petra Cugovčana.
   Sudjelovali su vatrogasci iz Koprivničko-Križevačke i Virovitičko-Podravske Županije s ukupno 5 ekipa. Prvo mjesto osvojili su članovi ekipe DVD-a Pitomača, drugi je bio DVD Peteranec a treći DVD Sigetec.

11.04.2012.
U Podravskim Sesvetama na adresi Petra Preradovića 116 otvorena je nova firma Elektro Šok d.o.o. čija je djelatnost:: elektrotehnika, rashladni uređaji i sistemi, antenski sustavi, solarna energija ...    (Kontakt: Hrvoje Šokec 097 7500 291; 048 819 145)
10.04.2012.
TEHNIČKI PREGLED TRAKTORA
obavljat će se u Podravskim Sesvetama u ulici Ivana Gundulića 24 (parkiralište NK Drave) dana 25; 26; 27; i 30. travnja i 02. svibnja 2012. Za pristup tehničkom pregledu potrebno je da vlasnici vozila imaju svu dokumentaciju o vlasništvu, uplaćeno osiguranje vozila te osobnu iskaznicu. Vozila moraju biti čista i podmazana!
25.03.2012.
Održan Humanitarni koncert u velikoj sali u Podravskim Sesvetama.
23.03.2012.
Otvorena ljekarna u Podravskim Sesvetama u prizemlju zgrade Općine...
11.03.2012.
Komedija "Štef poberun se ženi",
u nedjelju u 19,00 sati u Društvenom domu Podravske Sesvete (Velika sala). Izvode članovi dramske skupine KUD-a "Grgur Karlovčan" iz Kalinovca.
Ulaz slobodan, uz dobrovoljni prilog!

03.03.2012.
Otvorenje izložbe fotografija iz Domovinskog rata
koja će se održati u zgradi Općine Podravske Sesvete u 16,00 sati u subotu. Nakon izložbe održat će se redovni izvještajni Sabor UDVDR-RH Podravske Sesvete na ŠRC "Karaula" Mekiš. Nakon Sabora organiziran je turnir u beli i druženje.

02.03.2012.
Predavanje za poljoprivrednike

Predavanje će se održati u petak 2.3.2012. u zgradi Općine Podravske Sesvete. Cilj predavanja je upoznati poljoprivrednike s novom zakonskom regulativom koje su se obavezni pridržavati radi ostvarivanja prava na izravna plaćanja i potpore u poljoprivredi. Sa sobom uzmite MIBPG poljoprivrednog gospodarstva.

25.02.2012.
Održana 86. redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Podravske Sesvete.
Skupštini su prisustvovali i mnogi gosti iz drugih DVD-a, predstavnica VZ Županije KC-KŽ Marijanka Đođ, načelnik Općine Podravske Sesvete Ivan Derežić te predstavnici drugih sesvečkih udruga. Na sjednici su prihvaćeni svi predloženi izvještaji, Plan i program rada društva za 2012. kao i izmjene Statuta. Zahvaljujući našoj Općini nabavljena je nova autocisterna za gašenje požara kapaciteta 6500 litri vode a planira se i preuređenje vatrogasnog spremišta. Prema odredbama novog Zakona  Zapovjednik društva će uskoro morati završiti tečaj za  vođenje intervencije.

______________________________________________________________________________________________________________________________________
 

/ Arhiva vijesti po godinama

2006.

2007.

2008.

2009.

 2010. 2011. 2012. 2013.  2014. 2015. 2016. 2017. 2018.
   
Podijelite sadržaj stranice na:  
 

_______________________________________________________________________________________________________

Podravske Sesvete:   Položaj        Povijest        Priroda Draganci Mekiš Our emigrants  (Naši iseljenici)
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama Obrazovanje Župa Kiparski Eko-vrt
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća Ferdo Rusan DVD Udruge i društva
Feljtoni - istraživački radovi sa sesvečkom tematikom Korisni linkovi  Kratkopisi Sesvečki umjetnici
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017. Gospodarstvo Sport Sesvečko muzičko blago
Besplatne knjige podravskih autora Autori i kontakt PS WiFi Glazbena baština kajkavskoga kraja

_______________________________________________________

Neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama!

Computer design and copyright ©1998.-2018.
 

 

Ima u nama neko nestvarno mjesto, neki krajolici vjetra i pijeska, neki mirisi i okusi -  čovjeku prva, posljednja i jedina ljubav - zavičaj.
Ima u svakom od nas jedan unutarnji zemljocrt, putovi odlaska i putovi  povratka. 
A svi oni vode u Podravske Sesvete.