neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 
/ Arhiva vijesti po godinama
 

2013.

 

18.12.2013.
Učenici naše škole održali Božićnu priredbu

U Velikoj sali društvenog doma u Podravskim Sesvetama učenici naše škole izveli su Božićnu priredbu za svoje roditelje, svoje učuitelje, sve mještane naše općine i sve đake. Bilo je tu tamburaša, pjevača, recitatora, glumaca, prodajne izložbe dječjih radova...

10.12.2013.
Obavijest o podjeli Božićnih poklon bonova
    Obavještavamo mještane Općine Podravske Sesvete koji su navršili i koji će zaključno sa 31.12.2013. godine navršiti 65 godina života, te ako su korisnici prihoda nižeg od 1.500,00 kuna mjesečno, da će im Općina Podravske Sesvete dodijeliti Božićni poklon bon u vrijednosti 100,00 kuna.
    Podjela bonova vršit će se od 16. prosinca 2013.g. do 20. prosinca 2013.g. svakim radnim danom od 08,00 do 14,00 sati u Uredu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Podravske Sesvete, Ivana Mažuranića 1/I.
   Prilikom preuzimanja bona korisnici će potpisati izjavu da nemaju prihoda ili im je ukupan prihod u 2013.g. manji od 1.500,00 kuna mjesečno, uz predočenje;
1. osobne iskaznice i,
2. zadnji odrezak od mirovine ili drugi dokaz o visini mirovine sa zaštitnim dodatkom – iz kojeg će se na nedvojbeni način moći utvrditi visina domaće i /ili inozemne
   mirovine. 

06.12.2013.
Sveti Nikola podijelio darove

Velika sala Društvenog doma u Podravskim Sesvetama bila je danas ispunjena do posljednjeg mjesta. Nije ni čudo, jer stigao je sveti Nikola s darovima za djecu od navršene jedne godine pa do 4. razreda Osnovne škole. S njim u pratnji bio je i Krampus koji je sve pomno nadgledao. Podijeljen je 131 dar a pojedinačna vrijednost poklona je oko 100 kn. Novac je osigurala Općina Podravske Sesvete.

22.-24-11.2013.
Održane večeri pjesme, folklora i martinjskih običaja
 Nastupili su folklorni ansambl Tempet i  klapa Garbin iz Makarske, HFD Sesvećice, PU Blaž Lenger i sesvečki Zlatni tamburaši. Gostima iz Makarske pokazane su prirodne ljepote Podravskih Sesveta te tradicijski običaji.                                                                                                                                

26.11.2013.
U četvrtak, 21. studenog 2013. godine, održana je 12. sjednica Upravnog odbora LAG-a „PODRAVINA" u prostorijama Općine Novigrad Podravski.
                                                                                                                     Više o svemu kao i fotografije s mjesta događanja možete pogledati ovdje...

01.11.2013.
Dan Svih Svetih

Dan po kome su Podravske Sesvete dobile svoje ime(Se svete - po domače).
Mještani su pohodili grobove svojih najdražih, okitivši ih cvijećem i zapalivši svijeće njima na spomen.

16.10.2013.
  U Velikoj sali u Podravskim Sesvetama održana je manifestacija "Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje". Tom prilikom učenici naše škole izveli su priredbu za svoje roditelje i sve prisutne, a Kruno Kefelja, naš velečasni, blagoslovio je sve izložene proizvode od brašna i ostale plodove prirode. Manifestaciji je sudjelovala i Pekara Dergez sa svojim proizvodima.

TEHNIČKI  PREGLED  TRAKTORA
- Dana 23. i 24. rujna 2013. godine od 7,30 - 14,00 sati u ulici Ivana Gundulića 24 (ispred igrališta NK Drave).
- Vozila moraju biti čista, oprana i podmazana. Vlasnici vozila moraju imati sa sobom sve potrebne dokumente o vlasništvu vozila, uplaćeno osiguranje i osobnu
  iskaznicu.
30.08.2013.
Obavijest učenicima PŠ Podravske Sesvete
Redovna nastava u školskoj godini 2013./2014. počinje u ponedjeljak 02. rujna 2013. Prehrana u školskoj kuhinji počinje 09.09.2013.
- V. - VIII. razred  - 7,30 - 10,00 sati - Sat razrednika          U 10,00 sati sveta misa u župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama.
- I. - IV. razred   - 11,00 - 13,00 sati - Sat zarednika
Napomena: U školu ponijeti papuće, bilježnicu i olovku. Autobusi voze prema rasporedu vožnje.
27.08.2013.
Vijesti iz naše Područne (osnovne) škole

Zahvaljujući Općini Podravske Sesvete,
roditeljima i djelatnicima škole, preko ljetnih praznika:

- popravljen je i osposobljen dosadašnji kanalizacijski sustav te izvršene
  pripreme za spajanje školske zgrade na gradski vodovod i kanalizaciju
- popravljena je i dijelom zamjenjena novom "panik rasvjeta"(svijetla koja se
  automatski pale u slučaju nestanka električne energije)
- popravljeni su i učvršćeni pojedini elementi centralnog grijanja
- sva klasična rasvjetna tijela sa sijalicama snage 150W u učionicama i
  prostoriji Male škole zamijenjena su  neonskim rasvjetnim tijelima.
  Zamijenjena su i rasvjetna tijela za osvjetljenje ploče.
- nova rasvjetna tijela postavljena su u školskoj kuhinji i školskom restoranu
  te na hodnicima.
- zidovi u svim razredima su nanovo obojeni svježim, prozračnim bojama.
  Također su okrečeni i svi hodnici kao i sanitarne prostorije.

 

 Sportske vijesti

25.08.2013.
Članovi Sekcije starih narodnih športova
KPU Mladost Podravske Sesvete sudjelovali su na 41. Olimpijadi starih sportova u Brođancima.
  Ukupno su osvojili 5 zlatnih medalja, 21 srebrnu i 18 brončanih te su ponovo bili među najuspješnijim sudionicima Olimpijade.

29.08.2013.
Open Fun Football Schools 2013.

  Na igralištu NK Drave, u parku Kladje, u Podravskim Sesvetama u vremenu od 9,00 – 13,00 sati održava se projekt u organizaciji Ccpa Hrvatska pod nazivom "Otvorena zabavna škola nogometa" koji sufinanciraju Općine Podravske Sesvete, Pitomača i  Kloštar podravski. Projektom je obuhvaćeno oko 200 djece u dobi od 6 - 12 godina.
  Cilj je razvoj prijateljstva, tolerancije, nenasilja, uvažavanja različitosti, promoviranja volonterstva te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece.
Projekt nije natjecateljskog karaktera već se nastoji kroz druženje i igru potaknuti djecu na bavljenje sportskim aktivnostima.
  U Akciju su uključeni i policijski službenici kao predavači djeci i roditeljima koji će predstaviti policijsku profesiju kao važan čimbenik  suradnje s građanima u cilju povećanja opće razine sigurnosti u društvu, jačanja povjerenja građana, a posebno djece u policiju te doprinijeti smanjenju vršnjačkog nasilja i prevencije ovisnosti.   
  Također biti će izložena i policijska vozila i oprema koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu te će djeca biti upoznata s prometnim propisima .

17.08.2013.
  Ženski nogometni klub naše općine je 17. kolovoza sudjelovao na ženskom nogometnom turniru "Cvijet Hercegovca" na kojem je osvojio prvo mjesto u konkurenciji šest ekipa. Turnir je bio zahvaljujući dobrim domaćinima vrlo dobro organiziran i bilo je veliko zadovoljstvo u njemu sudjelovati a još draže u takvoj konkurenciji i pobjediti. Naša igračica Valentina Čoklo  proglašena je najboljom vratarkom(golmanom).                     

28.07.2013.
  Održan je tradicionalni ulični ženski malonogometni turnir s velikim brojem učesnica. Dodijeljeni su pehari za 1; 2, i 3. mjesto, Priznanja najboljoj igračici, najboljoj vratarki(golmanu) i igračici s najviše postignutih pogodaka, te najmlađoj i najstarijoj učesnici, a sve ekipe su dobile Zahvalnice za sudjelovanje.                                                                                                                                                                              

  "Naš ženski nogometni klub je sudjelovao od 17. do 21. srpnja na završnici Sportskih igara mladih u malom nogometu u Splitu. U osmini finala naša ekipa je nakon vrlo dobre igre pobjedila ekipu Krapinsko-zagorske županije sa 11:1. U četvrtfinalu se igralo protiv ekipe Splita (koja je u osmini finala pobjedila Zadar sa 9 : 0) i nakon vrlo dobrog prvog poluvremena u kojem smo vodili sa 2:1 došlo je do pada koncentracije i umora te smo na kraju izgubili sa 5:2. Ekipa Splita za koju su nastupale i neke reprezentativke Hrvatske su na kraju i osvojile 1. mjesto. Naša ekipa je bila ujedno i najmlađa ekipa na turniru te s obzirom i na tu okolnost mi možemo biti sasvim zadovoljni postignutim rezultatom.
  Osim ovog radnog dijela boravka u gradu pod Marjanom voditelji naše ekipe su organizirali i slobodne aktivnosti našoj ekipi tako se četvrtak popodne iskoristilo za kupanje na poznatoj plaži Bačvice.
 S obzirom da smo imali mladu i dosta kvalitetnu ekipu za svoj uzrast nadamo se da ćemo i u budućnosti još koji puta izboriti odlazak na završnicu na kojoj smo bili i 2008. godine."

............................................................
20.07.2013.

Održan ulični malonogometni turnir muških ekipa Općine Podravske Sesvete
Rezultati natjecanja: 1. mjesto - Centar, 2. mjesto - Mekiš, 3. mjesto - Brodić
Najboljim igraćem proglašen je Zvonar Ivan, najbolji golman je Matija Igrić, a najbolji strijelac je Matija Posavec.

16.06.2013.
   
Ove nedjelje s početkom u 9,00 sati održan je  2. vatrogasni kup Podravske Sesvete 2013., takmičenje operativnih vatrogasaca. Takmičenje je  održano na širem području Općine Podravske Sesvete i to: Karaula Mekiš, Pjeskara Šarje, Dom Mekiš, Vatrogasni dom Podravske Sesvete. Nastupile su  ekipe DVD-a iz Kalinovca, Sigeca, Peteranca, Imbriovca, Pitomače, Rajića, Varaždinskih Toplica i Podravskih Sesveta. Natjecanje je proteklo fer i korekno, a poslije natjecanja održano je prijateljsko druženje na TRC Karauli.
Redoslijed ekipa: 1. mjesto DVD Kalinovac, 2. mjesto DVD Domaji i 3. mjesto DVD Imbriovec. Pobjednicima u prva tri mjesta osim pehara dodjeljene su diplome  i medalje; zlatna, srebrna i brončana. Svi sudionici primili su zahvalnice organizatora za učestvovanje. Pokrovitelj natjecanja bila je Općina Podravske Sesvete.

 lipanj, 2013.
Vijesti iz naše Područne (osnovne) škole
 Podravske Sesvete
- Napuštaju nas učenici 8.c. razreda
- na njihova mjesta dolaze polaznici Male škole
- održan Dan škole - gosti učenici i djelatnici osnovne škole iz Vajsla u Mađarskoj - održana priredba, radionice i sportski susreti
- održana Likovna kolonija članova LU Kloštranska paleta

svibanj 2013.
Dolaskom lijepog vremena nastavljena je gradnja pročistaća otpadnih oborinskih i kanalizacijskih voda za područje Općine Podravske Sesvete. Njegovim dovršetkom započet će ubrzano spajanje domaćinstava na kanalizacijsku mrežu, najprije oborinskih voda a onda i ostalih.
Nakon toga slijedi uređenje ulica.

11.05.2013.
OBJAVA  BIRAČIMA
          Izbori za članove  Općinskog vijeća Općine Podravske Sesvete i općinskog načelnika Općine Podravske Sesvete održat će se u nedjelju 19.svibnja 2013. godine. Za ostvarivanje prava na glasovanje morate sa sobom na glasačkom mjestu imati važeću osobnu iskaznicu.  
- Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Podravske Sesvete...

18.04.2013.
Arheološka iskapanja
traju več nekoliko dana na području Mekiša, na lokalitetu Zgruti, pod pokroviteljstvom Općine Podravske Sesvete, a u realizaciji Muzeja grada Koprivnice. Ovaj lokalitet je mještanima Podravskih Sesveta poznat od ranije jer su na svojim zemljištima često znali odorati razne predmete iz davne prošlosti tako da su i ova iskapanja urodila plodom. Pronađeni su  ostaci  sela koje je tamo neprekinuto postojalo od sredine 12. do kraja 15. stoljeća – kazao  je kustos Muzeja Robert Čimin.  Kuće su im bile poluukopane zemunice, a našli smo i cijele keramičke posude, željezne nožiće, kopče i druge metalne predmete. Ovaj je nalaz važan zato jer tamo imamo i rani srednji vijek, odnosno kontinuirano korištenje prostora za naseljavanje kroz 500, 600 godina. Radovi za ovu godinu su gotovi, a iduće godine u planu je  istraživanje na još jednom položaju u neposrednoj blizini.                                                                                                                                                                                                      

06.04.2013.
  U subotu 06. travnja 2013. s početkom u 10,00 sati,  u Maloj sali u Podravskim Sesvetama, a u organizaciji Općine Podravske Sesvete održana je prva radionica izrade tradicijskih pisanica. Radionica se održava vezano uz običaje "Matkine nedjelje" - Bijele nedjelje. Sudjelovalo je 15-tak umjetnika iz cijele Hrvatske te prof. Josip Barlek, viši kustos u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Radovi koji su nastali na ovoj radionici ostat će kao trajna donacija budućem Muzeju pisanica u Podravskim Sesvetama. Po završetku radionice, oko 19,00 sati bilo je otvorenje izložbe uz nastup KUD-a iz Velikog Trojstva i HFD "Sesvećice" iz Podravskih Sesveta.

02.04.2013. 
   Koprivničko-križevačka županija raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada za obavljanje isključivo poljoprivredne djelatnosti. Iznos koji Županija subvencionira je 30 % ukupnih troškova izrade potrebne dokumentacije, odnosno maksimalno 5.000,00 kn. Javni poziv otvoren je do 31. prosinca 2013.godine. Više infomacija možete pronaći na:
http://www.kckzz.hr/Zupanijska-uprava/javni-pozivi-i-natjecaji/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-subvencioniranje-ozakonjenja-nezakonito-izgradenih-zgrada-za-obavljanje-iskljucivo-poljoprivredne-djelatnosti-na-podrucju-koprivnicko-krizevacke-zupanije

04.03.2013.
OBJAVA  BIRAČIMA
          Izbori za članove u Evropski parlament iz Republike Hrvatske održat će se u nedjelju 14.travnja 2013. godine. Za ostvarivanje prava na glasovanje morate sa sobom na glasačkom mjestu imati važeću osobnu iskaznicu.   Više informacija na http://www.uprava.hr   .

 02.03.2013.
         
U subotu 02.03.2013. godine u Velikoj sali u Podravskim Sesvetama u 18,30 sati održana je 9. godišnja Skupština VZO i 87. DVD-a Podravske Sesvete. Na skupštini su kao gosti sudjelovali i predstavnici 12 DVD-a iz KC-KŽ županije te DVD Čavle, predstavnici VZŽ KC-KŽ županije, Općine Podravske Sesvete te raznih drugih organizacija. Zaslužnim članovima društva  podijeljeno je ukupno 43 medalje, spomenice, plamenice, priznanja i pohvale.

27.02.2013.
         
Učenici naše škole Petra Ščavničar, Dario Pintarek i Petar Troha zajedno sa svojim prof. fizike mr.sci Vladom Halusekom, pred natjecateljima iz fizike iz osnovnih i srednjih škola KC-KŽ županije te njihovim mentorima i brojnim gostima znanstvenicima iz RH vrlo uspješno izvode pokuse iz fizike.

Obavijest!
         Odluku o ostvarivanju prava
na izravna plaćanja za 2011. godinu korisnici mogu podići u prostorijama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u Koprivnici, Opatička 1 od 8,00 do 15,00 sati radnim danom. Sve ostale informcije mogu se naći na stranicama Agencije http://www.apprrr.hr  .
Pomoć pri popunjavanju zahtjeva za izravna plaćanja u 2013. godini  pružit će i Poljoprivredna savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna agencija u Đurđevcu, a korisnici će dolaziti po pozivu. Rok za podnošenje zahtjeva je od 01.03. - 15.05.2013.

______________________________________________________________________________________________________________________________________
 

/ Arhiva vijesti po godinama  

2006.

2007.

2008.

2009.

 2010. 2011. 2012. 2013.  2014. 2015. 2016. 2017. 2018.
   
Podravske Sesvete:   Položaj        Povijest        Priroda Draganci Mekiš Our emigrants  (Naši iseljenici)
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama Obrazovanje Župa Kiparski Eko-vrt
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća Ferdo Rusan DVD Udruge i društva
Feljtoni - istraživački radovi sa sesvečkom tematikom Korisni linkovi  Kratkopisi Sesvečki umjetnici
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017. Gospodarstvo Sport Sesvečko muzičko blago
Besplatne knjige podravskih autora Autori i kontakt PS WiFi Glazbena baština kajkavskoga kraja

_______________________________________________________

Neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama!

Computer design and copyright ©1998.-2018.
 

 

Ima u nama neko nestvarno mjesto, neki krajolici vjetra i pijeska, neki mirisi i okusi -  čovjeku prva, posljednja i jedina ljubav - zavičaj.
Ima u svakom od nas jedan unutarnji zemljocrt, putovi odlaska i putovi  povratka. 
A svi oni vode u Podravske Sesvete.