neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI 

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

/ Najnovije vijesti 2021.
 

Stanje duša (lat. Status animarum) - neslužbeni podaci
 Župe Podravske Sesvete na dan  31.12.2021. za 2021.  godinu

Kršteni/
rođeni
Vjenčani Umrli Prva pričest Sveta Potvrda Cijepljeni 1x Cijepljeni 2x Necijepljeni Preboljeli
15(10M+5Ž)
+ 16 rođ.
(krstit će se u 2022.)
= 31 rođen
7 pari +
(3 para izvan PS)
25
(13M+13Ž)
13 11 38,63% 31,16% 61,37% 39%
(procjena)

Predviđeni broj stanovnika na kraju 2021: 1473

https://www.hzjz.hr/procijepljenost/

 

24.12.2021. - Sesvečke žive jaslice 2021.

Badnja je večer u EKO parku mira i prijateljstva kraj crkve Svih svetih u Podravskim Sesvetama.
„Sveta tri kralja užurbano stižu u Betlehem noseći darove dok nebeski zbor anđela svojom pjesmom navješćuje rođenje Krista kralja. Pastiri sa svojim blagom bojažljivo prate znakove na nebu kako bi nepogrešivo došli na pravo mjesto i poklonili se malom Isusu.“
To je scenski prikaz sesvečkih živih jaslica koji se već tradicionalno održava od 2014. godine.
U igrokazu sudjeluju članovi Nazaretske skupine Marijine legije i HFD Sesvečice. a uz njih su sudjelovali i učenici PŠ Podravske Sesvete te članovi drugih udruga. Nastupili su i Sesvečki zlatni tamburaši uz čiju je pratnju Igor Drvenkar otpjevao nekoliko božićnih pjesama. Na kraju programa svim prisutnim vjernicima čestiti Božić zaželio je župnik sesvečki prečasni

dekan Krunoslav Kefelja te su u zrak pušteni mnogobrojni ampioni. Pomoć u pripremi pružila je Općina Podravske Sesvete i TZ Dravski peski. Bio je to lijep doživljaj za sve vjernike te mnogobrojnu djecu i odrasle koji su ispunili park kraj sesvečke crkve. Hvala svima koji su nam pružili ovaj nezaboravni doživljaj!

27.11.2021. - Sesvečki vjernici noćas su upalili prvu od četiri svijeće u adventskom vijencu u parku ispred župne crkve Svih Svetih.

To je svijeća postilica ili prorokova svijeća, a simbolizira nadu i iščekivanje. Kratku liturgiju predvodio je župnik sesvečki prečasni dekan Krunoslav Kefelja, uz prisustvo predstavnika Vatrogasne zajednice Podravske Sesvete, HFD Sesvećice, Stočarske udruge Podravske Sesvete te svih ostalih pobožnih Sesvečana koji su zbog mjera vezanih uz Koronu bili prisutni samo duhom i srcem. Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent. To je vrijeme duhovne pripreme za Isusov dolazak. U tom vremenu prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja. Budnost je otvorenost očiju i srca, duboka svjesnost i nutarnje sabranje. U došašću su svakog jutra, zornice - vjernicima omiljene rane mise, koje imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu.

22.11.2021. - Lovačka udruga „Jelen“ Podravske Sesvete uspješno otvorila lovačku sezonu 2021./22.
koja traje od studenog ove godine do ožujka iduće. Skupni lovovi održavaju se svake nedjelje, uz strogo pridržavanje svih sigurnosnih i epidemioloških mjera. Udruga inače broji 29 članova i jednog pripravnika, te gospodari lovištem VI/126 Podravske Sesvete, površine 1100 ha. Članovi vode brigu i o divljači te su u ovoj godini posadili i pobrali kukuruz za prihranu divljači na unajmljenim površinama od oko 5ha. Izradili su 5 novih visokih čeka i tri hranilišta za fazansku divljač, te obnovili nekoliko postojećih lovno-tehničkih objekata. Uz pomoć Općine Podravske Sesvete priključili su se na gradski vodovod. U povodu Dana Općine organizirali su i takmičenje u gađanju letećih meta. Dovršili su i legalizirali Lovački dom i objekte oko njega te je isti postao vrlo atraktivno mjesto za razne proslave i druženja članovima, a i mještanima Podravskih Sesveta.

15.11.2021. - Ambasador Velike Britanije gospodin Simon Thomas u posjetu Podravskim Sesvetama

Gost Općine Podravske Sesvete, svih Sesvečana i članova SUME(sesvečke udruge mladih aktivista) bio je ambasador Velike Britanije gospodin Simon Thomas. Izuzetno prijazan, druželjubiv i simpatičan čovjek. Potrudio se naučiti i hrvatski jezik, a uz naše znanje engleskog svi razgovori su tekli glatko i bez problema. Došao je sa svojim prijateljicama Monikom i Sarom. Povod je bila priča o „Bio selu – sinergiji ptica, oprašivača i ljudi“ koju je Ambasada Velike Britanije odlučila sufinancirati u 90 postotnom iznosu vrijednosti projekta. Ovom prilikom ambasador Velike Britanije je svečano dočekan ispred zgrade Općine, a općinski načelnik Mladen Sitek ga je upoznao s Općinom i mjestom Podravske Sesvete. Nakon toga Vladimir Miloš, predstavnik SUME, održao je vrhunsku prezentaciju projekta na engleskom jeziku. Poslije kraćeg odmora, zakuske i razgovora, ambasador je s velikim zanimanjem razgledao nošnje i nakit članica HFD Sesvečice, a svi uzvanici su se potom prošetali do parka Kladje gdje su postavljene info table i hoteli

18.19.2021. - Oldtimeri, kuhano vino i pečeni kesteni

Sesvečka udruga mladih aktivista (SUMA) jedna je od najaktivnijih sesvečkih udruga s velikim idejama, ambicijama, željama i motivima, te međunarodnim vezama. Svakodnevno nas iznenade s ponekom akcijom ili događajem rijetko viđenim u Podravskim Sesvetama. Tako smo prošle nedjelje(17.10.2021.) mogli vidjeti izložbu oldtimera, zahvaljujući suradnji s Oldtimer klubom Virovitica. Mnogobrojni posjetioci vidjeli su uglancane do sjaja i s ljubavlju održavane automobile i motore iz svoje mladosti koji su ih podsjetili na neka bolja, sretnija vremena. A oni mlađi su pomalo iznenađeno i s čuđenjem gledali „stare kante“ i nisu mogli vjerovati u čemu su se njihovi stari vozili. Da bi se svi posjetioci i sudionici izložbe osjećali ugodno i toplo članovi Sume su pripremili kuhano vino i pečene kestene. Tako je i ovo nedjeljno poslijepodne prošlo u druženju, neizostavnim pričama o ljubimcima na kotačima, uslikavanju u svim mogućim i nemogućim postavkama, radoznalim pogledima i ustreptalim srcima.

za ptice. Nakon razgledanja učinjenog, gospodin ambasador je svojeručno postavio jednu kućicu za ptice. U parku dječjeg vrtića „Leptirići“ zajedno s općinskim načelnikom zasadio je drvo mira i prijateljstva, a zatim je ambasadoru poklonjena kućica za ptice sa motivima engleske i hrvatske zastave. Ni on nije ostao dužan te je svoje domaćine darivao prigodnim poklonima.

13.-18.09.2021. - Održani Dani Općine Podravske Sesvete sa dosad najbogatijim programom proslave

 

Stari narodni športovi – Susreti Slavonije i Podravine
Odbojka na pijesku
Natjecanje u gađanju glinenih golubova
Službeno otvoren dječji vrtić „Leptirići“
Održana svečana sjednica Općinskog Vijeća
Natjecanje u kuhanju gulaša,
degustacija vola s ražnja
Športski konjički klub Podravske Sesvete razveselio mnogobrojne posjetioce, a naročito one najmlađe
DVD Podravske Sesvete dobio novo vatrogasno vozilo
U zabavno-muzičkom dijelu nastupili su:
 TS Dangube, Grupa Enigma
i kao šlag na tortu: Crvena Jabuka.

17.09.2021. - Povodom Dana Općine svečano otvoren sesvečki dječji vrtić „Leptirići“

Uz prisustvo predstavnika Općine Podravske Sesvete, KC-KŽ županije i RH, predstavnika susjednih Općina i drugih vrtića, službeno je pušten u rad novi sesvečki vrtić. Svoj blagoslov je dao i župnik sesvečki, prečasni dekan Krunoslav Kefelja. Vrtić pohađa ukupno 52 djece svih uzrasta. Iako je padala kiša i mnogi roditelji s djecom došli su pogledati otvorenje i kratki dječji program ispred vrtića.

 

13.09.2021. - Stari narodni športovi
 Susreti Slavonije i Podravine

U nedjelju, 12.9.2021., Sekcija narodnih Športova Podravske Sesvete bila je organizator tradicionalnog Susret Slavonije i Podravine u starim narodnim športovima. Natjecalo se oko 100 sudionika sportaša u 11 disciplina. Osim domaćina tu su bile i ekipe Našica, Podgorja, Draganec, Mekiša, Brodića…Natjecanje je počelo u 10,00 sati a završilo oko 17,00 podjelom medalja pobjednicima. U pionirskoj kategoriji najbolji su bili učesnici iz Podgorja i Našica u disciplinama nožičanje i trčanje u vreći. U tjeranju šine najbolje su bile seniorke iz Mekiša, a seniori Podravskih Sesveta bili su pobjednici u kuturanju. Osim toga mnogobrojni gledaoci su mogli uživati u majstorskim potezima bacača potkove, kozličanju, hodaljkama, biču, vraničanju, sekirici i verižanju. Za sve sudionike osiguran je besplatan ručak, te se ovom prilikom zahvaljujemo našem kuharu i svim supokroviteljima i suorganizatorima.

25.07.2021. - Ulični turnir u malom nogometu

U nedjelju 25. srpnja 2021. održan je već tradicijski muško – ženski malonogometni turnir u Podravskim Sesvetama, događaj na kojem je prisustvovali veći broj navijača i simpatizera pojedinih ekipa. Organizatori natjecanja su bili Ženski nogometni klub Podravske Sesvete i članovi Sesvečke udruge mladih SUMA.
Nastupili su: Zabereki, Mekiš/Dravska, Tomićeva, Stara Cirkva, Gajeva/Razlev, Centar i KCD(Koci+Koprivlje+Ceresnik+Draganci).
Ukupno je sudjelovalo oko 56 igrača i igračica.
Prvo mjesto na turniru odnijela je ekipa Zabereka, drugo mjesto ekipa iz (Mekiša + Dravska), a treće mjesto je pripalo nogometašima iz Tomićeve ulice. Josip Šokec je proglašen najboljim strijelcem turnira(11 pogodaka), dok najbolji golman, po strogoj ocijeni sudaca, bio je Mladen Šerbeđija. Mjesto najbolje igračice turnira pripalo je Ani Mariji Đipalo, a za najboljeg igrača proglašen je Karlo Đipalo.

08.07.2021. - Novi usporivači prometa

Kako bi povećali sigurnost pješaka, biciklista i ostalih sudionika u prometu, na kritičnim dijelovima prometnica postavljeni su novi usporivači prometa tzv. ''ležeći policajci'' i to na lokacijama: u ulici Trg kralja Tomislava 45 (Bikarnica), ulici Trg kralja Tomislava 48 (osnovna škola) i u ulici Eugena Tomića 85 (ulaz u naselje).

Radovi su izvedeni uz preporuku i suglasnost Policijske postaje Đurđevac, Županijske uprave za ceste i Općine Podravske Sesvete, dok je radove izvodila firma Poduzeće za ceste d.o.o. iz Bjelovara."

 

04.07.2021. - „3. Ivanje v Sesvetam“

 

U subotu 3. srpnja 2021. godine u predvečernjim satima održan je 3. sada već tradicijski kulturno umjetnički program pod nazivom „3. Ivanje v Sesvetam“ na kojem su sudjelovali: GS Gorbonuk, Udruga žena Dinjevac i HFD Sesvećice. Manifestaciji su se pridružili i članovi ŠKK Podravske Sesvete koji su svojim zapregama provozali znatiželjnike i zaljubljenike u konjički sport. Za najmlađe posjetioce Sesvečka udruga mladih SUMA organizirala je pričanje starih priča naših djedova i baka, nagradne igre i druge zanimljive, poučne i zabavne sadržaje. Na kraju programa posjetioci su pogledali film na otvorenom u sklopu projektna „Dergez – ljetna kino karavana“. Bio je to vrlo zanimljivo i zabavno subotnje predvečerje i noć uz ugodno vrijeme. Čak su i komarci bili mirni.

30.05.2021. - Prva Sveta pričest

U Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, uz prisustvo roditelja i kumova te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera Prvu svetu pričest je podijelio župnik sesvečki prečasni dekan Krunoslav Kefelja.

03.06.2021. - Blagdan Tijelova

U Podravskim Sesvetama slavi se od pamtivijeka, svečanom procesijom u kojoj sudjeluju brojni župljani. Tom prilikom naš župnik prečasni dekan Krunoslav Kefelja nosio je Presveti oltarski sakrament. a vjernici su se pomolili kod svake sjenice i dobili blagoslov. Na kraju procesije u crkvi je održana zajednička molitva te ponovo svima podijeljen božji blagoslov.


19.06.2021.
- Sveta Potvrda

U Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, danas je uz prisustvo roditelja i kumova, sakrament Svete Potvrde krizmanicima je podijelio prečasni Josip Hadrović, delegat Varaždinske biskupije. Domaćin je bio župnik sesvečki prečasni dekan Krunoslav Kefelja, a pjevačkim zborom je uspješno rukovodila sestra Karmen Hajdinjak.

11.06.2021.

Završena obnova pješačke staze na Trgu kralja Tomislava i Trgu Vladimira

  Nakon pripremnih i zemljanih radova i postavljanja rubnjaka na već pripremljeni tamponski sloj (posteljicu) staze, prišlo se izvedbi završnog habajućeg sloja asfalta te uređenju jarka, čime će se uz funkcionalnost nove staze poboljšati i odvodnja oborinskih voda. 
  Ugovorena vrijednost radova iznosi 299.004,38 kn sa PDV-om, a radove izvodi firma Kograd iz Kladara, dok poslove nadzora izvodi firma BRIK iz Podravskih Sesveta.

13.05.2021.

Novi asfalt u Drugoj vulici(Ulica Ljudevita Gaja)

  Izvođač radova Poduzeće za ceste d.o.o. Bjelovar započeo je 10. svibnja 2021. godine radove na obnovi prometnice u ulici Ljudevita Gaja u Podravskim Sesvetama. Radovi su obuhvaćali strojno skidanje bankina, ugradnju dva sloja asfaltne mješavine, te fino planiranje bankina uz sami rub kolnika. Ukupna duljina prometnice na kojoj se izvode navedeni radovi je 590 metara. Iskusna cestarska tvrtka završila je povjerene im poslove do 13. svibnja 2021. godine na zadovoljstvo mještana ulice Ljudevita Gaja.
  Ugovorena vrijednost radova iznosi 412.061,25 kn sa PDV-om.Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u visini 100.000,00 kn

  08.04.2012.

  Tribina JUG 1 na nogometnom igralištu NK DRAVE u Podravskim Sesvetama spremna je za posjetitelje upravo s početkom nastavka takmičenja II. Županijske lige.

 Ovaj projekat biti će novi poticaj našim nogometašima da zadrže prvo mjesto i ostvare želju takmičenja u slijedećoj sezoni u rangu više, I. Županijskoj ligi.
  Tribina se sastoji od 160 sjedećih mjesta postavljena u četiri reda s krovištem, izrađena u čeličnoj konstrukciji modernog dizajna.
Ovim projektom Općina Podravske Sesvete započela je novi ciklus ulaganja i u sportsku infrastrukturu namijenjenu školskoj djeci, sportskim klubovima, rekreativcima i lokalnom stanovništvu.

 

14.03.2021.

1. Pješački križni put Župe Svih svetih
    Podravske Sesvete

  Danas je šesdesetak sesvečkih vjernika predvođenih domaćim svećenikom preuzvišenim Krunoslavom Kefeljom obišlo 14 postaja Križnog puta – simboličkih 14 raspela na području Općine Podravske Sesvete koja je uz TZ Dravski peski bila i pokrovitelj ove manifestacije. Vrijeme je bilo „primjereno“: sjeverni vjetar, kiša i pad temperature za više od 8 °C tijekom pješačenja od oko 15 km koje je trajalo gotovo 4 sata uz primjenu svih epidemioloških mjera. Ovom prilikom neki vjernici su imali prvi put priliku vidjeti neka od raspela na Dragancima i Drvenkarovim konacima. Zbog uvjeta puta mnogi stariji vjernici pridružili su se molitvi uz pojedina raspela te tako zajednički u duhu sjetili se Isusove muke.

08.03.2021. - Općina Podravske Sesvete podijelila jednokatnu novčanu pomoć za sve osobe s područja Općine
                       Podravske Sesvete starije od 65 godina
- umirovljenicima s mirovinom do 2.499,99 kuna u iznosu od 500,00 kuna
- umirovljenicima s mirovinom većom od 2.500,00 kuna u iznosu od 400,00 kuna,
- osobama starijim od 65 godina bez ikakvih primanja ili korisnicima prava iz Zakona o socijalnoj skrbi starijim od 65 godina, u iznosu
  od 500,00 kuna.07.03.2021. - Vrijedni članovi volonterske udruge SUMA


dijelili su ruže svim pripadnicama ženskoga spola u centru Podravskih Sesveta.

   S ciljem da se taj dan dostojno proslavi, Udruga je pokrenula izradu ruža od krep papira s pripadajućoj porukom osnaživanja i osvješćivanja važnosti žena. Svakoj ženi smo izmamili osmijeh na lice, što je i bio osnovni motiv pokretanja ove ideje.

 


21.02.2021. - Vrhnja, sira, putra, mleka…

  U ova prohladna i vjetrovita zimska vremena najljepše je sjesti krah vruće peći. Najbolje onakve starinske zidane ciglom i ogrijati hladne ruke, srce i dušu. Uz to malo prigristi sira, slanine, luka, kruha. A djeca će se igrati ili pomagati starijima.
  Naše bake davno su još poznavale i svakodnevno u svojim trošnim kuhinjama izrađivale razne domaće proizvode. Kako domaću zimnicu, kruh, rezance, tako i razne proizvode od kravljeg mlijeka. Nažalost, ovo umijeće s vremenom se gubi kod mladih generacija i zadržava se isključivo tek kao puko poznavanje tradicije

  Ovo je priča naših o izradi raznih proizvoda od domaćeg mlijeka.

19.09.2021. - Stigla Korona i u Podravske Sesvete, iliti kako se pravi Sesvečani suprotstavljaju ovoj napasti...
                         Istinit humoristični tekst domaćeg autora.
Napomena autora:
  
Ni nakon 10 mjeseci poslije prebolijevanja Korone nisu mi se vratili mirisi i okusi u potpunosti, još uvijek patim od nesanice i povremene glavobolje. Na sreću pluća su ostala cijela.

09.02.2021. - Sesvečki potrefizmi, jalizmi i aforizmi - iz zbirke Željka Kovačić


 

Župa Podravske Sesvete - Raspored blagoslova obitelji 2021. godine
(uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera)

07.02. Nedjelja - Draganci
08.02. Ponedjeljak - Eugena Tomića
09.02. Utorak  - Petra Preradovića
10.02. Srijeda - Ivana Mažuranića, J. J. Štrosmajera
11.02. Četvrtak - Razlev, Ljudevita Gaja
12.02. Petak - Trg kralja Tomislava, Ivana Gundulića
13.02. Subota - Mihovila Pavleka Miškine, Braće Radića
14.02. Nedjelja - Slobodan dan
15.02. Ponedjeljak - Trg Vladimira Nazora, Basaričekova, Dravska, Mihanovićeva
16.02. Utorak - Mekiš
17.02. Srijeda - Slobodan dan
18.02. Četvrtak - Greda, Dravska


29.01.2021. - Noć sesvečkih muzeja 2021

Zahvaljujući problemima vezanim uz pojavu corona virusa C-19, Sesvečani su ove godine vrata svojih muzeja otvorili virtualno, cijelome svijetu. Putem interneta, društvenih mreža, YouTube kanala i web stranica, posjetioce su kroz muzejsku postavu Željka Kovačića vodile Petra i Lucija, a Darko i Marinko su nam predstavili sadržaj Muzeja starih narodnih sportova. Tom prilikom predstavljen nam je i likovni opus Josipa Cugovčana, sesvečkog likovnog umjetnika. A njegovu paleontološku zbirku za  javno razgledavanje pripremili su  Jurica Sabol, Dražen Nađ i sam domaćin. Posebno drag gost digitalne večeri muzeja bila je Božica Jelušić koja nas je upoznala  s „Povijesnim razvojem pisma i knjige“, čiji su se zanimljivi izlošci nalazili u muzeju u Starom gradu u Đurđevcu. Tako su zahvaljujući video snimcima prvi put prikazanim javnosti, ljubitelji povijesti, kulture, sporta, likovne umjetnosti i do sada neviđenih starina došli na svoje, uživali u zanimljivim izlošcima punim iznenađenja i snova za svakoga.

 

Muzejsko blago Željka Kovačića

 

Božica Jelušić " Povijesni razvoj pisma i knjige"

 
 

Muzej starih narodnih športova

 

Likovna djela Josipa Cugovčana

27.01.2021. - Nastavak radova na uređenju odvodnih kanala i vodotoka

- Nastavljen je  drugi dio radova na uređenju odvodnih kanala i vodotoka na području općine Podravske Sesvete. Radovi obuhvaćaju čišćenje kanala od zaraslog raslinja i drveća, te prekop, planiranje i uređenje kanala ''Mrtvica'' (k.č.br. 1086) u dužini 190 m, kanala ''T.k. Tomislava'' (k.č.br. 60) u dužini 90 m, kanala ''Kanali'' (k.č.br. 486) u dužini 830 m i kanala ''Gaj'' (k.č.br. 2681) u dužini 600 m.
- Radove izvodi Bagergrad d.o.o. iz Pitomače (strojno uređenje) i komunalni pogon naše Općine.
Završetkom ovih radova obnovljeni bit će svih kanali na našem području u ukupnoj dužini od oko 9 000 metara.

 

Arhiva vijesti po godinama: 2006. - 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Podravskim Sesvetama

Zemljopisni položaj    Povijest  Priroda
_______________________________

Obrazovanje

Osnovno školstvo, predškolski odgoj,
ostale obrazovne aktivnosti

________________________________________

Feljtoni

Znanstveno istraživački radovi s tematikom
 iz Podravskih Sesveta,
 besplatne knjige u .pdf formatu

_______________________________

Sesvečki umjetnici, udruge i društva

slikari, kipari, pisci, fotografi...
________________________________________

Our emigrants

Naši iseljenici
_______________________________

Kiparski EKO-vrt

Vrt sačinjavaju skulpture oblikovane u
hrastovom drvetu u prirodnoj veličini...

_______________________________

Sesvečko muzičko blago

Ivan Rep i Andrija Štefanić Mišeta

Glazbeni sastavi, svirači, pjevači,
 izrađivači glazbala, zapisivači...

________________________________________

Kratkopisi

Filmovi o Podravskim Sesvetama,
 sesvećicama i sesvečanima

Glazbena baština kajkavskoga kraja

Podravski narodni sastavi
Zagorski narodni ansambli
Internet radio - 24 sata uživo domaći sastavi

 

CB sekcija Podravske Sesvete

 

Radio stanica Podravske Sesvete

___________________________________
 
Podravske Sesvete: 
  Položaj        Povijest        Priroda
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća
Feljtoni
-
istraživački radovi sa sesvečkom tematikom
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017.
Besplatne knjige podravskih autora
Draganci
Obrazovanje
Ferdo Rusan
Korisni linkovi 
Gospodarstvo
Autori i kontakt
Mekiš
Župa
DVD
Kratkopisi
Sport
PS WiFi
Our emigrants  (Naši iseljenici)
Kiparski Eko-vrt
Udruge i društva
Sesvečki umjetnici
Sesvečko muzičko blago
Glazbena baština kajkavskoga kraja
 

I u 2021. godini možete nas i dalje pratiti
 na poveznicama dolje:


http://www.podravske-sesvete.eu
https://www.facebook.com/
podravskesesvete

https://www.facebook.com/
sesvetepodr

https://www.facebook.com/
dragancisesvete

https://www.facebook.com/
podravina365

https://www.youtube.com/user/
Kratkopisi

http://www.muzikasi.eu

 
___________________________________
 
Podijelite sadržaj stranice na:
___________________________________
 

Napomena:
Stranice ne upotrebljavaju "kolačiće" ("cookies"), niti prikupljaju podatke o posjetiteljima stranica. Politika zaštite osobnih podataka na serverima na kojima se nalaze naše stranice dostupna je na adresama:

https://midnel.hr/pravilnik/    i    https://midnel.hr/privatnost/ .

___________________________________
 

31.12.2020.
Izašao novi broj
 Sesvečkih novina i Kalendar
za 2021. godinu

 

Stanje duša (lat. Status animarum)
 Župe Podravske Sesvete
 na dan  31.12.2020. za 2020.  godinu
 

31. prosinac 2020. 
Neslužbeni podaci
 Župe Svih svetih Podravske Sesvete
Kršteni Vjenčani Umrli
14 (6M+8Ž) 2 para 31(16M+15Ž)
 + 2(iz drugih mjesta)

 

Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
_______________________

Computer design and copyright
©1998. - 2021
.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 

___________________________________________________________________________________
Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
Computer design and copyright©1998. - 2020.