neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI 

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

/ Najnovije vijesti 2020.

_____________________________________________________________________________________________________________  

31.12.2020. Izašao novi broj Sesvečkih novina i Kalendar za 2021. godinu
 

_____________________________________________________________________________________________________________  

Župa Podravske Sesvete
VZO Općine Podravske Sesvete
Stožer civilne zaštite Općine Podravske Sesvete
Udruga mladih SUMA Podravske Sesvete

30.12.2020. - Dragi mještani, predstavnici udruga, klubova i poduzetnici, Petrinju i okolicu zadesio je razoran potres kojim je nanesena velika materijalna šteta. Mnogi su ostali bez krova nad glavom i još teže, izgubljeni su ljudski životi.

- Stoga Vas pozivamo da donirate prehrambene proizvode (konzerviranu hranu, brašno, šećer, vodu, tjesteninu, rižu i drugu hranu sa većim rokom trajanja) te osnovne higijenske potrepštine.
- Donirane potrepštine dostavite u župsku dvoranu ili u malu salu zgrade općine 30.12.-02.01. 8,00-15,00 h.
- Zahvaljujemo na Vašoj pomoći. Sve donirane potrepštine dostavit ćemo Karitasu i Crvenom križu sa stradalih područja.
- Radna grupa od 6 vatrogasaca VZO-a Općine Podravske Sesvete nalazi se na stradalom području kako bi pomogli na saniranju nastale štete.
 06.12.2020. - U prostorijama Dječjeg vrtića Leptirić Podravske Sesvete, uz sve mjere opreza vezane uz C-19, i sesvečka djeca dobila su svoje poklone. Sveti Nikola uz pratnju Krampusa bio je široke ruke. Oko 180 djece dobilo je darove u pojedinačnoj vrijednosti dara od 50 kn, a novac je osigurala Općina Podravske Sesvete.

 


20.12.2020. -Vrijedne članice Caritasa Župe Podravske Sesvete danas su pripremile, odabrale i spakirale 26 poklona za potrebite pojedince i obitelji s područja Općine Podravske Sesvete. Paket sadrži prehrambene proizvode te proizvode za osobnu higijenu. Pojedinačna vrijednost paketa je oko 150 kn. Darove su sakupili učenici Područne škole Podravske Sesvete na poticaj voditeljice škole Renate Bratanović Palaić. Pakete su članice Caritasa besplatno svojim automobilima prevezle do domova korisnika pomoći.

_____________________________________________________________________________________________________________  

Dekretom biskupa varaždinskog monsinjora Bože Radoša novim dekanom đurđevačkog dekanata imenuje se sadašnji župnik u Podravskim Sesvetama velečasni Krunoslav Kefelja , a sad po tituli dekana prečasni Krunoslav Kefelja.

 

_____________________________________________________________________________________________________________ 


22.11.2020.

NK Drava jesenski prvak
 II. Županijske KC-KŽ nogometne lige


Nakon 13 odigranih kola NK Drava je upisala 10 pobjeda,
 dvije neriješene utakmice i jedan poraz. S ukupno 32 boda, te postignutih 40 golova i primljenih 20 nalazi se na prvom mjestu
 s 4 boda prednosti ispred drugoplasirane momčadi.
 Najviše golova, njih 14 postigao je Matija Posavec, a  Petar Belvanović je dao 12 golova te su ujedno oni i najbolji strijelci lige. Karlo Đipalo postigao je  7 golova.

 

_____________________________________________________________________________________________________________ 

               30.09.2020. - Članovi Udruge umirovljenika Podravske Sesvete

na beskrajnim zlatnim sesvečkim kukuruznim poljima oživjeli su tradicijski običaj vezan uz branje kukuruza.
- „Danas sve poslove obavljaju veliki poljoprivredni strojevi, pa je ponekad teško i zamisliti kako je to nekad izgledalo. Kako ne bismo zaboravili na težak i naporan rad koji je bio svakodnevica naših baka i djedova, Udruga umirovljenika Podravske Sesvete svojom je inicijativom željela pokazati kako još nismo izgubili sjećanje na njih, kako je još uvijek lijepo biti u prirodi i biti dio nje“, rekla nam je Jela Pintarek na čijem se imanju održao navedeni događaj.
- Sama berba započela je doručkom, a onda su berači otišli na polje. Ponovo su svjetlo dana ugledale ponjave, stare marame i odjeća, gumene čizme, kosice, opletene demižonke i barili te pletene košare s hranom.
- Lat, odnosno klip, odvajao se od stabljike tako da je većina lušćinja ostajala na kukuruzovini. Berba se odvijala na način da su se lati stavljale u ponjavu koja je bila vezana preko ramena samoga berača. Kad bi ju berač napunio, odlagao bi kukuruz na hrpu a one bi se kasnije stavljale u kola. Kukuruzovina se sjekla kosicom i stavljala u manje snopiće koji su se vezali ritkom, a potom bi se nastavljala u stavice. Obično je u snop išlo oko 20 stabljika kukuruza, a u stavicu oko 18 snopića. Štrčki, ostaci posječene kukuruzovine oko 30 cm iznad tla, sjekli su se motikom da bi kasnije oraču bilo lakše uzorati zemlju. Kukuruz se znao brati i s lužđinjem , cijele lati su se odvajale od stabljike te se on lužđio kod kuće. Kukuruz se zatim nosio na tavan ili bacao u virjan gdje bi se skladištio i sušio. Nakon napornog rada slijedila je okrjepa od domaće slanine, gra z maščom i lukom, kokruznoga kruva, diganejov kolačov z makom i orejom, mladem moštom i rakijom od oslač.

_____________________________________________________________________________________________________________ 

28.08. - 12.09.2020. - Nove asfaltne površine u Podravskim Sesvetama

 

U Staroj cirkvi (ulica J.J.Strossmayera) u Podravskim Sesvetama postavljen je novi vrlo kvalitetan asfalt od dva sloja te nove bankine, čime su stanovnici ulice više nego zadovoljni. I njihovi unuci će se voziti njime bez problema. Radove je izvelo poduzeće za ceste Bjelovar. Ukupna dužina prometnice iznosi 625 metara, a ukupna vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 496.761,00 kn. Ovaj projekt sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznosu od 150.000,00 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2020. godinu. Nadzor nad izvođenjem radova bio je povjeren je tvrtki Brik d.o.o. Podravske Sesvete.

 

Dvorišni dio općinske zgrade zbog derutnosti i neupotrebljivosti neophodno je bilo ponovo urediti. Projektom uređenja dvorišnog dijela zgrade uređen je  prilaz do glavnog ulaza stambenog dijela zgrade, prilaz do vertikalno podizne platforme (lift) koja se također planira izgraditi po odobrenju sufinanciranja resornog ministarstva te izgradnja dva auto parkirna mjesta.

 

_____________________________________________________________________________________________________________ 

30.08.2020.
Sesvečki umirovljenici svečano su proslavili 20. godišnju rada
U Velikoj sali Doma održana
 je svečana sjednica na kojoj je 17 članova osnivača dobilo zahvalnice,
te je istaknuto da i dalje nastavljaju
 s radom bez obzira na
otežane uvjete rada i života.

_____________________________________________________________________________________________________________ 

23.08.20202.
Zahvala s. Karmen za 50 godina redovničkih Zavjeta

Sesvečki vjernici danas su u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama na kraju Svete mise s. Karmen Hajdinjak, našoj vjeroučiteljici, orguljašici i voditeljici župnog zbora čestitali 50 godina redovničkih Zavjeta, poklonivši joj cvijeće i skromne poklone.
A službeni dio svečanosti održan je 14. 8. 2020. u samostanu "Betlehem" na Kraljevcu u Zagrebu. Mons. Bože Radoš biskup varaždinski je tada predslavio euharistij
u u zajedništvu sa svećenicima, na kojoj su sestre polagale i slavile obljetnice svojih redovničkih zavjeta. Pedeset godina vjernosti u redovničkim zavjetima proslavile su s. M. Irma Soldo i s. M. Karmen Hajdinjak. Plodovi njihove sjetve vidljivi su mnogostruko i u duhovnim zvanjima. O Božjoj ljubavi pjevat će dovijeka u crkvama i putovima kojima hode.

_____________________________________________________________________________________________________________ 

19.-29.08.2020. -  Međunarodna radionica Kreativne zajednice u Podravini

 


U okviru Međunarodna radionica Kreativne zajednice u Podravini, desetak sudionika iz Hrvatske, SAD, Mexica i Turske posjetilo je Općinu Podravske Sesvete.

U Maloj sali Općine dobrodošlicu su im zaželjeli djelatnici Općine. Nakon toga sudionici su posjetili i razgledali Prvi svjetski EKOLOŠKI VRT MIRA. U kasnim poslijepodnevnim satima sudionici Međunarodne radionice posjetili su župnu crkvu Svih svetih u Podravskim Sesvetama. Radni dan je završio u predvečerje kad su svi sudionici susreta otišli na TRC Karaulu. Voditeljica radionice je Marina Batinić, a glavni cilj međunarodne radionice Kreativne zajednice u Podravini jest interpretirati i valorizirati bogatu materijalnu i nematerijalnu ruralnu kulturnu baštinu te umrežiti kreativne zajednice i relevantne lokalne aktere. Radionica će se održati od 19. do 29. kolovoza.

  Članovi Međunarodne radionice Kreativne zajednice u Podravini, danas su cijeli dan gosti na TRC Karaula Mekiš. Domaćini su im HFD Sesvečice, Konjički športski klub Podravske Sesvete i Općina Podravske Sesvete. Dan im je počeo najljepše što može: doručkom na sesvečki način. Članice HFD Sesvečice su im kao nekad pješke s košarama u ruci donijele domaću hranu uzgojenu na čistom i svježem zraku na sesvečkim poljima te ju poslužile na starinski način. Sudionici su mogli uživati u domaćoj slanini, kukuruznom kruhu, trgancima od sira, grahu, jajima od sesvečkih kokoši  i svježe ubranom povrću. Na kraju su morali probati i malo čuvenog sesvečkog vina i rakije od šljiva „Oslača“.

_____________________________________________________________________________________________________________

26.07.2020.
 Održan tradicionalni malonogometni ulični turnir

Na igralištu NK Drave u parku Kladje u Podravskim Sesvetama po odličnom vremenu za igru i još boljem travnjaku, odigran je dugo očekivani tradicionalni malonogometni Ž/M ulični turnir u organizaciji Udruga ženskog nogometa P.S. i Udruga mladih SUMA. Nastupilo je 8 ekipa, a brojni gledaoci mogli su uživati u majstorskim potezima sesvečkih djevojaka i bravurama muških ljubitelja nogometne lopte. Utakmice su sudili Karlo Rupčić i Ivan Zobunđija.
Na kraju je rezultat bio slijedeći:
1. Centar, 2. Zaberek, 3. Stara cirkva.
Za najboljeg igrača proglašen je: Ivan Dolček, najbolji golman: Migač Danijel, najbolji strijelac: Marko Šegrt, najbolja igračica: Snježana Derežić.

_____________________________________________________________________________________________________________

12.07.2020.
Kulturno prosvjetna udruga Mladost Podravske Sesvete održala Godišnju izbornu i izvještajnu skupštinu

 

Kulturno prosvjetna udruga Mladost Podravske Sesvete održala je danas u Velikoj Sali Društvenog doma Godišnju izbornu i izvještajnu skupštinu. Prisustvovalo je preko 40 članova društva. Izabrano je novo rukovodstvo te donesen i usvojen Plan rada za naredno razdoblje, a glavni zadatak je predstavljanje i očuvanje narodnih običaja i igara Podravskih Sesveta.

_____________________________________________________________________________________________________________

20.06.2020.
  Podijeljen sakrament Svete potvrde

 

28.06.2020.
Podijeljen sakrament Prve pričesti

U Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama prečasni Josip Koprek, izaslanik Varaždinske biskupije podijelio je sakrament Svete Potvrde šesnaestorici krizmanika(10M+6Ž), učenika 8.c razreda PŠ Podravske Sesvete. Domaćin je bio sesvečki župnik Krunoslav Kefelja. Misno slavlje je uveličao crkveni zbor svojim pjesmama, a za orguljama je bila čs. Karmen Hajdinjak.   U Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama učenici 3. razreda PŠ Podravske Sesvete, njih ukupno 9(4M+5Ž) primili su sakrament Svete pričesti, koji im je podijelio sesvečki župnik Krunoslav Kefelja. Misno slavlje je uveličao crkveni zbor svojim pjesmama, a za orguljama je bila čs. Karmen Hajdinjak. Misi su sudjelovali roditelji i rodbina prvopričesnika, njihovi prijatelji, te mnogobrojni sesvečki vjernici
 
     

11.06.2020.
 Blagdan Tijelova u Župši Svih svetih u Podravskim Sesvetama


Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva.

U Podravskim Sesvetama blagdan Tijelova slavi se od pamtivijeka, svečanom procesijom u kojoj sudjeluju brojni župljani. Tom prilikom naš župnik Krunoslav Kefelja nosio je Presveti oltarski sakrament, a vjernici se mole kod svake sjenice. Na kraju procesije u crkvi je održana zajednička molitva te svima podijeljen božji blagoslov

 

Uskrsni blagoslov jela u obitelji!

Ove godine, iznimno zbog događaja vezanih uz C-19, svećenici ne mogu blagosloviti jelo za Uskrs na uobičajeni način u crkvi. Svećenici će nakon euharistije u crkvi, moliti blagoslov za sve, no neka se blagoslov obavi i u obitelji kao "kućnoj crkvi" na način da roditelji nakon zajedničke molitve Očenaš, zazovu Božji blagoslov na ovaj način:

  Pročitajte objavu Ureda za liturgijski pastoral Varaždinske biskupije!

USKRS, Župna crkva Svih svetih
 Podravske Sesvete,
 12.04.2020., nedjeljna sveta misa.

 

   Župna crkva Svih svetih Podravske Sesvete. Vrijeme je Covida-19, pandemije virusa i karantene. Narod se moli kod kuće i pobožno prati svojeg župnika Krunoslava Kefelju u služenju svete mise. Sve mise bit će odslužene u zakazano vrijeme u 7,30 sati, ali bez prisustva naroda. Molim župljane za razumijevanje. Umjesto dolaska na misu molimo za svoje pokojne u krugu obitelji!

Cvjetna nedjelja, Župna crkva Svih svetih Podravske
 Sesvete, 05.04.2020., nedjeljna sveta misa.

 
 

07.03.2020. - Održana Godišnja skupština VZ i DVD općine Podravske Sesvete,

u Velikoj Sali Društvenog doma uz prisustvo predstavnika okolnih VZ i DVD, predsjednika VZ KC-KŽ županije Branka Vucikuje te Mladena Siteka predstavnika općine Podravske Sesvete. Skupštini je prisustvovala i sesvečka vatrogasna mladež i pomladak – budući vatrogasci. Nakon podnesenih i prihvaćenih godišnjih izvještaja podijeljena su odlikovanja vatrogascima za višegodišnji uspješan rad. Između ostalih -  medalje, spomenice i plamenice dodijeljene su: Pintarek Mati, Šerbeđija Ivanu, Fičko Franji, Pintarek Đuri, Rep Josipu, Mihoković Tomislavu, Bošnjak Ivanu, Drvenkar Ivani, Halusek Miroslavu, Posavec Petru, Ščavničar Jasni, Vlašić Mariji, Rep Marijanu, Štefanjić Krisu, Fičko Franji i Halusek Stjepanu. Istaknuto je da su vatrogasci za svoje potrebe dobili novi kombi.

03.02.2020. - Sesvečki vatrogasci imaju novi vatrogasni kombi

Danas je potpisan sporazum između Općine Podravske Sesvete, Vatrogasne zajednice županije Koprivničko-Križevačke, Vatrogasne zajednice Općine Podravske Sesvete i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podravske Sesvete te ugovor o kapitalnoj donaciji za nabavku vatrogasnog kombi vozila za potrebe DVD-a Podravske Sesvete i VZ općine Podravske Sesvete. Prema navedenom Sporazumu Općina Podravske Sesvete i VZ KC-KŽ doniraju ukupno 140 000 kn za nabavu i opremanje kombi vozila, kako bi on udovoljilo sve propise o vatrogasnim vozilima. Sporazum su potpisali: zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, v.d. predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke

Branko Vucikuja, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Podravske Sesvete Petar Cugovčan i Predsjednik DVD-a Podravske Sesvete Damir Drvenkar. Ovim kombi vozilom sesvečki vatrogasci podmlađuju svoj vozni park.
U ime vatrogasaca Općine Podravske Sesvete zahvaljujemo se svima koji su nam na bilo koji način pomogli da dođemo do ovog prijeko potrebnog vozila, izjavio je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Podravske Sesvete, Petar Cugovčan.

_____________________________________________________________________________________________________________

31.01.2020. Noć muzeja u Podravskim Sesvetama
"Večer otvorenih vrata Etnografske zbirke Josipa Cugovčana"

Održana je u petak u Podravskim Sesvetama. Od 18.00 do 0.00 sati brojni posjetitelji svih uzrasta mogli su  uživati u izložbi nošnji kroz stoljeća, izložbi slika učenika

1. razreda PŠ Podravske Sesvete, prikazu štrikanja odjevnih predmeta te prikazu tradicionalnog načina češljanja kose. Voditelj je bio Josip Cugovčan, poznati sesvečki etnograf, a pomagali su mu učenici PŠ Podravske Sesvete sa svojom učiteljicom Majom, te članice Udruge umirovljenika Podravske Sesvete. Pokrovitelj manifestacije bila je Turistička zajednica područja Dravski peski, a njihovi predstavnici Alen Janči i Danijel Zvonar upoznali su sve prisutne s radom Turističke zajednice te domaćinu Josipu Cugovčanu uručili prigodne poklone.

 

29.02.2020. - ''Komunikacijske vještine''- radionica 6

08.02.2020. - ''Odgađanje stvari, obveza i zadataka'', 5.0 radionica

01.02.2020. - "Govor tijela" - radionica ver. 4.0.

25.01.2020.
„Mladi u digitalnom dobu“ - „Kako se boriti protiv digitalnih zombija“
- radionica ver. 3.0.


18.01.2020.
- „Donošenje odluka“
- radionica ver. 2.0

 

Večeras je u Maloj Sali Općine Podravske Sesvete održana druga radionica iz serije radionica pod nazivom ''Europa u našem selu''.
- tema radionice je bila vezana za sve mlade koji rade s ljudima – s roditeljima, prijateljima, zaposlenicima, šefovima, profesorima, klijentima, partnerima (bilo oni životni ili poslovni), za sve mlade koji svakodnevno donose odluke.
 

01. 01.2020. - U Novu godinu sa DVA ZLATNA PIRA

 To mogu samo Sesvećice i Sesvečani. Danas je u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama bilo posebno svečano. Svoje bračne zavjete nakon 50 godina zajedničkog života pred Bogom i ljudima obnovili su
 Jela i Alojz Vlašić
 i
Jela i Đuro Pintarek.

Pred mnogobrojnim vjernicima, rodbinom i prijateljima sreću u Novoj godini i daljem životu zaželio im je Krunoslav Kefelja, župnik sesvečki, a sve je pjesmom popratio crkveni zbor pod vodstvom čs. Karmen. 

 

Arhiva vijesti po godinama: 2006. - 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Podravskim Sesvetama

Zemljopisni položaj    Povijest  Priroda
_______________________________

Obrazovanje

Osnovno školstvo, predškolski odgoj,
ostale obrazovne aktivnosti

________________________________________

Feljtoni

Znanstveno istraživački radovi s tematikom
 iz Podravskih Sesveta,
 besplatne knjige u .pdf formatu

_______________________________

Sesvečki umjetnici, udruge i društva

slikari, kipari, pisci, fotografi...
________________________________________

Our emigrants

Naši iseljenici
_______________________________

Kiparski EKO-vrt

Vrt sačinjavaju skulpture oblikovane u
hrastovom drvetu u prirodnoj veličini...

_______________________________

Sesvečko muzičko blago

Ivan Rep i Andrija Štefanić Mišeta

Glazbeni sastavi, svirači, pjevači,
 izrađivači glazbala, zapisivači...

________________________________________

Kratkopisi

Filmovi o Podravskim Sesvetama,
 sesvećicama i sesvečanima

Glazbena baština kajkavskoga kraja

Podravski narodni sastavi
Zagorski narodni ansambli
Internet radio - 24 sata uživo domaći sastavi

 

CB sekcija Podravske Sesvete

 

Radio stanica Podravske Sesvete

___________________________________
Podravske Sesvete: 
  Položaj        Povijest        Priroda
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća
Feljtoni
-
istraživački radovi sa sesvečkom tematikom
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017.
Besplatne knjige podravskih autora
Draganci
Obrazovanje
Ferdo Rusan
Korisni linkovi 
Gospodarstvo
Autori i kontakt
Mekiš
Župa
DVD
Kratkopisi
Sport
PS WiFi
Our emigrants  (Naši iseljenici)
Kiparski Eko-vrt
Udruge i društva
Sesvečki umjetnici
Sesvečko muzičko blago
Glazbena baština kajkavskoga kraja

I u 2018. godini možete nas i dalje pratiti
 na poveznicama dolje:


http://www.podravske-sesvete.eu
https://www.facebook.com/
podravskesesvete

https://www.facebook.com/
sesvetepodr

https://www.facebook.com/
dragancisesvete

https://www.facebook.com/
podravina365

https://www.youtube.com/user/
Kratkopisi

http://www.muzikasi.eu

 
___________________________________
 
Podijelite sadržaj stranice na:
___________________________________
 

Napomena:
Stranice ne upotrebljavaju "kolačiće" ("cookies"), niti prikupljaju podatke o posjetiteljima stranica. Politika zaštite osobnih podataka na serverima na kojima se nalaze naše stranice dostupna je na adresama:

https://midnel.hr/pravilnik/    i    https://midnel.hr/privatnost/ .

___________________________________
 

Arhiva vijesti po godinama:
 
2006. - 2019.

 

Raspored odvoza otpada za područje
 Općine Podravske Sesvete
 od 01.07. do 31.12.2020.

 

Obavijest Lovačke udruge ''Jelen'' Podravske Sesvete
- svim vlasnicima zemljišta na kojem gospodari Lovačka udruga da podignu repelente kod Lovnika Ivana Mikše mob: 092 1044 836, radi sprečavanja šteta na poljoprivrednim usjevima.

 


Stanje duša (lat. Status animarum)
 Župe Podravske Sesvete
 na dan  31.12.2019. za 2019.  godinu
 

31. prosinac 2019. 
Neslužbeni podaci Župe Svih svetih Podravske Sesvete
Kršteni Vjenčani Umrli
15 (11M+4Ž) 6
+ 3
(u drugim Župama)
20  (11M+9Ž)
 + 4(iz drugih mjesta)
 
 

31.12.2019.
01.01.2020.


 

Sesvečani su u Novu godinu 2020. ušli toplim zagrljajem, nježnim poljupcima, rasplesano, na otvorenom, uz glazbu grupe Kondor. Posebni užitak za dušu
 su bili vatrometi.

 
     
 
 

___________________________________________________________________________________
Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
Computer design and copyright©1998. - 2020.