neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 Luka Vlašić

  rođen je u 1944. godine u Podravskim Sesvetama gdje je i završio osnovnu školu. Srednju saobraćajnu i srednju zidarsku školu završio je u Đurđevcu. Od 1995. godine ozbiljnije se počinje baviti kiparstvom i izradom umanjenih kopija starih etnografskih predmeta (nareda, zipki, jaslica, kolovrata...) te prikazom starih zanata. Svi predmeti izrađeni su u drvu, uglavnom johe i hrasta, obično umanjeni dva  puta. On ne radi pojedinačni kip, nego odjednom predstavlja cijelu radnju (ne samo kolovrat nego i žene uz njega), ljude i alat u pokretu, pa vam se čini da ste i vi sami sudionik radnje. Trenutno dovršava veliki projekt jaslica. Dugo godina je radio kao zidarski obrtnik. Od 2000. godine je u mirovini, a u slobodno vrijeme se bavi pčelarstvom. Izlagao je u Italiju, u Sutriji na velikoj izložbi jaslica iz cijelog svijeta. Više puta je sa svojim djelima sudjelovao na Picokijadi u Đurđevcu, te je za kiparsko djelo "Prelja na kolovratu" dobio prvu nagradu.

Nastupao je na HTV-u u emisiji “Globalno sijelo”. Želja mu je da izgradi starinsku drvenu kućicu gdje bi smjestio sve svoje radove i pokazao ih svim ljubiteljima umjetnosti.

Computer design and copyright ©1998.-2018.