neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

Ivan Rep

Ivan Rep rođen je 1962. godine u Podravskim Sesvetama gdje je završio i osnovnu školu. Građevinsku školu završava u Ljubljani gdje se ozbiljnije počinje baviti slikanjem. Hobi mu je sviranje i pjevanje. Slikati počinje od 1981.godine u tehnici ulja na staklu i platnu. U umjetničkom izražavanju koristi i slikarske tehnike pastela, tuša i akvarela. Član je DNLUH i LU u Đurđevcu. Živi u Podravskim Sesvetama.
   Potvrdio se kao lirski pjesnik svoje Podravine, njezinih ravnica, razlivenih voda i bijelih snjegova, radosti i patnje njezinih ljudi. On pjeva nježno i melankolično s pritajenom strašću i privrženošću zaljubljenika. Prizore seoske svakodnevnice on slika s ljupkošću i nježnošću poeta, on posjeduje maštu pučkog naratora. Ivan Rep može sa sigurnošću potvrditi da se nije samo uspješno usprotivio mnogim uzorima, nego da mu se nije zameo trag u kritičnim godinama za naivu.

Computer design and copyright ©1998.-2018.